Azure Stack: wat kunt u verwachten?

De Azure Stack ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Er wordt hard gewerkt om ervoor te zorgen dat de voordelen die u gewend bent in Microsoft Azure of een andere public cloud (denk aan continue integratie en deployment van applicaties, betalen naar verbruik, hoge mate van flexibiliteit) in ieder gewenst datacenter kunnen worden gebruikt.

We houden u graag op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen van Azure Stack en de plannen die Microsoft heeft met het platform.

Azure Stack bèta-testen? Meld u nu aan.

Internedservices & Azure Stack

Azure Stack is hard op weg een stabiele productieomgeving te worden. We zijn uitgebreid aan het testen en de eerste diensten op basis van dit nieuwe platform aan het vormgeven. De verwachting is dat we in het derde kwartaal van 2017 de eerste diensten officieel zullen introduceren. Mocht u niet willen wachten en graag betrokken willen zijn bij het testen van uw applicaties in de bètaversie zoals we die nu in ons datacenter hebben draaien, neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

Azure Stack Roadmap

 

 • 2014-2015: Azure Pack

  De wens van Microsoft om één consistent Azure-platform te creëren waar organisaties zowel public als private clouddiensten kunnen gebruiken krijgt vorm wanneer de eerste tests met Azure Pack publiekelijk worden gemaakt. Azure Pack brengt de schil van Azure Public Cloud samen met het gemak van infrastructuur resource consumptie in een multitenant portaal bovenop SystemCenter naar het datacenter van de klant.

  Het doel van Azure Pack:

  • Azure voor in het eigen datacenter
  • Mogelijk maken van consistente development en operations
  • Creëren van een echt hybride cloudsysteem

  Azure Pack wordt geïntegreerd met eigen hardware in een eigen datacenter. Hierdoor heeft de klant een hoge mate van flexibiliteit in het gebruik van resources en integratie met bestaande systemen. Echter loopt hierdoor standaardisatie, stabiliteit en consistentie met Azure uit de pas. Elke Azure Pack omgeving is anders en toegespitst op de omgeving waar het in draait.

 • 2016: Azure Stack

  AAzure Stack brengt ten opzichte van Azure Pack de daadwerkelijke Azure software en het inherente hybride cloudmodel naar de eigen datacenter zonder afhankelijk te zijn van SystemCenter of software van derden.

  Een cloudmodel waar de applicatie centraal staat; men heeft nu de mogelijkheid heeft om over te schakelen naar DevOps practices waarbij applicaties en infrastructuur als code behandeld kunnen worden.

  Azure Stack wordt beschikbaar gesteld als een ‘Azure-in-a-Box’ appliance met Azure IaaS- en bijna volledige PaaS-functionaliteit; het geïntegreerde hardwaresysteem wordt als rack geleverd door een van de geselecteerde hardwareleveranciers in een lokaal datacenter naar keuze.

  Of er nu verbonden wordt naar Azure of Azure Stack, de portal en API’s zijn hetzelfde. De alreeds geadopteerde Azure practices en code kunnen nu ook gebruikt worden in Azure Stack, de functionaliteit blijft door regelmatige updates consistent met Azure.

  Het huidige ecosysteem van Microsoft Azure bestaat uit redundante datacenters over de hele wereld en zorgt voor clouddiensten met hoogwaardige security, performance en stabiliteit, vaak beter dan met een opstelling in een eigen datacenter bereikt kan worden.

  Toch zijn er genoeg organisaties die vanwege latency gevoelige applicaties, compliancy- of interne securitymaatregelen geen gebruik kunnen of mogen maken van een public cloud. Voor deze organisaties is Azure Stack bijzonder interessant. Maar ook voor organisaties die kijken naar een on-premise private-cloud-oplossing zoals VMware of Nutanix is Azure Stack interessant. Zij hebben straks de mogelijkheid om voorbij te gaan aan traditionele virtualisatie en te kiezen voor een bewezen volwassen, innoverende en flexibele hybrid cloudmodel waar de applicatie en niet de infrastructuur in centraal staat.

  Azure Stack wordt als complete installatie geleverd door enkele geselecteerde hardwareleveranciers.

 • 2017: Azure Stack bij Internedservices

  Internedservices is als partner van Microsoft vanaf het vroege begin bij Azure Stack betrokken en volgt de ontwikkelingen nauwgezet. Zo wordt er getest met de nieuwste updates, wanneer deze vanuit Microsoft ter beschikking worden gesteld.

  Technical Previews

  Tijdens de ontwikkeling van Azure Stack worden regelmatig nieuwe updates naar buiten gebracht. Hierin kunnen gebruikers en testers extra features, Proof-of-Concept-opstellingen en bugfixes testen. Onlangs (maart 2017) is de derde Technical Preview van Azure Stack uitgebracht. Azure IaaS and PaaS diensten kunnen nu worden geleverd in een eigen datacenter waardoor een hosted hybride cloud kan worden gecreëerd.

  Livegang Azure Stack

  Naar verwachting zal Azure Stack dit jaar nog gereed zijn voor gebruik. Internedservices houdt u indien gewenst uiteraard op de hoogte van de vorderingen.

  Bèta testen op Azure Stack

  We kunnen ons goed voorstellen dat organisaties met veel enthousiasme wachten tot zij gebruik kunnen maken van deze hosted clouddienst. Werkt u bij zo’n organisatie? Heeft u een concrete case die u graag in Azure Stack wilt laten draaien? Vult u dan hieronder uw gegevens in. Wanneer wij uw case selecteren, nemen we direct contact met u op.

 • Up-to-date blijven

  Azure Stack is volop in ontwikkeling, zowel bij Microsoft als bij Internedservices. We verwachten in het derde kwartaal van 2017 live te gaan met Azure Stack. Tot dan wordt er getest, ontwikkeld en ingericht. Wilt u op de hoogte blijven van de vooruitgang, laat dan hier uw gegevens achter.

  Uw PoC op Azure Stack

  Wilt u als eerste gebruikmaken van het Azure Stack cloudplatform en de voordelen van Public Azure in combinatie met Azure Stack als hybride oplossing ervaren? Er is plek voor een select aantal deelnemers, meld u daarom zo snel mogelijk aan. Hoe eerder u erbij bent, des te meer bent u betrokken bij de inrichting en vormgeving van het uiteindelijke platform.

 • Inschrijven