Azure Stack biedt grote kansen

U wilt profiteren van de lagere kosten, hogere flexibiliteit en verhoogde business agility die de cloud biedt. Maar hoe maakt u die stap succesvol? Dat begint bij het bepalen van de ideale cloudmix op basis van uw wensen en eisen. U kunt tegenwoordig kiezen uit verschillende typen cloud, zoals private, hosted, public of hybrid.

Steeds meer bedrijven kiezen voor een hybride infrastructuur die de voordelen van zowel de private, hosted als de public cloud combineert. Azure en Azure Stack zijn de ideale combinatie.

 • Wat is Azure Stack?

  Microsoft Azure Stack is het cloudplatform dat de mogelijkheid geeft Azure-diensten af te nemen vanuit een KPN Internedservices en/of vanuit uw eigen datacenter. Uiteraard kan Azure Stack volledig hybride worden geleverd in combinatie met de publieke variant van Azure.

  Azure Stack is het eerste en vooralsnog enige hybride cloudplatform dat werkelijk consistent is met een gerenommeerde public cloud. Kennis en tooling zijn hetzelfde, er is geen nieuwe investering nodig.

  Bekijk de Azure Stack Roadmap
 • Azure Stack logo wit

 • Waarom Azure Stack?

  Azure Stack brengt de kracht van Azure naar het eigen datacenter. Dit kan zowel een hosted (gedeeld met meerdere klanten in het datacenter van KPN) als een private variant zijn (een eigen omgeving voor de klant in ons datacenter of dat van de klant).

  Het grote voordeel van Azure Stack is dat we zelf de controle over de omgeving hebben en gebruik kunnen maken van de hybride flexibiliteit. Indien gewenst is het vanaf Azure Stack eenvoudig opschalen door gebruik te maken van de public cloud of bijvoorbeeld om development- en testomgevingen op te zetten.

Azure Stack vs. Azure Public Cloud

 • Er kunnen diverse redenen zijn om geen gebruik te maken van de Azure Public Cloud, die wordt onderhouden en beheerd door Microsoft. Dit kan te maken hebben met data gevoeligheid, regelgeving, controle, transparantie, SLA’s, responsetijden, ontbreken van Nederlandstalige ondersteuning, beveiligingsniveaus of de benodigde erkende certificering van datacenters en netwerken. Maar ook wanneer men met latencygevoelige, cloudnative applicaties werkt kan dit een reden zijn om gebruik te maken van een lokale cloud en zo de applicaties dichterbij de gebruikers aan te bieden.

 • Azure Stack opent ook de deur om een eigen stukje Azure te gebruiken in een eigen Private Cloud (single-tenant), zonder deze te delen met andere gebruikers zoals nu wel het geval is met Azure Public Cloud. Een compleet nieuw model voor bedrijven die zelf graag de controle houden over de eigen cloud maar toch de voordelen van het Public Cloud model willen benutten.

  Men heeft nu de keuze om naast de welbekende gevestigde Private Cloud oplossingen te kiezen voor een Private Cloud die zich al heeft bewezen in de Public Cloud.

Azure Stack: ongeëvenaarde flexibiliteit en controle met een eigen lokale Azure Cloud.

 • Mogelijkheden van Azure Stack

  Azure Stack biedt een aantal hele grote voordelen en biedt een unieke mogelijkheid om de stap naar de cloud te maken.

  De publieke Azure variant heeft zich de afgelopen jaren meer dan bewezen en Stack is het verlengsstuk daarvan, met een kleinere footprint in de eigen datacenter.

  Of het nu gaat om Virtuele Servers, Blob/Table opslag en Docker-geïntegreerde Linux containers—voor applicaties zoals SQL Server en SharePoint: het wordt mogelijk voor ontwikkelaars om ‘cloud-first’ applicaties te ontwikkelen terwijl ze gebruik maken van bij Internedservices gehoste Azure Stack omgevingen en gebruik maken van Azure PaaS diensten zoals AppService.

  Azure Stack kent dezelfde gebruikersinterface en API’s (development) als de voor velen bekende Public Azure cloud. U kunt bij het overstappen dus gebruik blijven maken van dezelfde functionaliteiten als u gewend bent.

  • Security
   Uw eigen beveiligingsniveau terwijl u gebruik maakt van de Azure Cloud.
  • Dedicated performance
   Resources en performance alleen voor uw cloud beschikbaar.
  • Data
   Volledige controle over de locatie van uw data.
  • Controle
   Vrijwel ongelimiteerde controle en flexibiliteit over een eigen Azure Cloud in een lokale datacenter.
  • Lokale support
   Professionele Nederlandstalige support en Service Level Agreements.
  • Lage latency
   Wanneer latency naar de public cloud een issue is.
  • Customisation
   Omgeving geheel naar wens in te richten dankzij eigen marketplace items, ‘infrastrucuture as code’ templates (ARM), maar ook resource providers, die weer nieuwe diensten naar uw klanten mogelijk maken.
  • Bring your own Windows licence (BYOL)
   Neem uw eigen Windows licenties mee naar Azure Stack of maak gebruik van pay per use licence metering.
 • KPN Internedservices en Microsoft Azure

  Internedservices levert al jaren volledig beheerde omgevingen op basis van Azure. Met hetzelfde gemak leveren wij lokale oplossingen of omgevingen die in de VS, Azië of bijvoorbeeld Australië gehost worden. Nu voegen we daar Azure Stack aan toe. Azure functionaliteit gehost in ons eigen datacenter of in uw datacenter. Indien gewenst volledig beheerd en voorzien van een hoogwaardige SLA.

  Een transitie naar de (hybrid) cloud hoeft niet in één keer te gaan. Vaak is een gefaseerde transitie voor organisaties een betere manier om de voordelen van de cloud maximaal te benutten. Azure Stack biedt klanten de uitstekende mogelijkheid om de werelden van de publieke en lokaal gehoste cloud met elkaar te combineren.

Bekijk de Azure Stack Roadmap