3 hardnekkige mythes over de cloud ontkracht

Regelmatig steken in de wereld van technologie verhalen de kop op die we aannemen als algemene kennis, maar in werkelijkheid slechts mythes of geruchten blijken. Of dat nu gaat over gadgets, business-strategieën, de Bring Your Own Device (BYOD) trend of zelfs over cloudadoptie. Tijd dus om deze verhalen de wereld uit te helpen en de feiten op tafel te leggen.

Onderstaande lijst is absoluut geen allesomvattende opsomming, maar we zullen een aantal zaken ophelderen zodat deze voor u duidelijk zijn.

Cloudmythes ontkracht - blog

1. De cloud is minder veilig dan on-premise-oplossingen

Cloud computing wordt gezien als minder veilig, maar tegenwoordig zijn er slechts zelden inbreuken op de beveiliging in de public cloud. De meeste beveiligingsissues spelen zich af bij omgevingen on-premise: de server onder het bureau. Ook zelf-beheerde servers in een datacenter zijn vatbaarder.

2. De cloud is ongeschikt voor bedrijfskritische omgevingen

Cloud computing betekent niet alles of niets. Het is juist bedoeld om stapsgewijs te integreren in de bedrijfsvoering en -processen en om voor specifieke doeleinden in de zetten. Denk bijvoorbeeld aan big data, online werken of een content delivery netwerk.

Bedrijfskritisch kan verschillende betekenissen hebben. Wanneer er complexe systemen mee bedoeld worden, kan een gefaseerde transitie de stap naar de cloud vergemakkelijken. Hybrid cloudoplossingen spelen hierin ook een belangrijke rol, door de beste kwaliteiten van zowel public als private clouds te combineren.

3. Als ik naar de cloud migreer krijg ik ook de ongewenste karakteristieken

Cloud computing heeft unieke kenmerken en eigenschappen. Veel transities naar de cloud worden zo uitgevoerd, dat de bestaande omgeving 1-op-1 wordt overgezet. Op deze manier wordt niet het maximale uit de mogelijkheden van de cloud gehaald. Met andere typen migratie, zoals refactoring of rewriting, kan stapsgewijs de reis naar de cloud succesvol worden ingezet.

Iedere stap kent zijn eigen vraagstukken en aandachtspunten. Wij starten met praktische vragen die u uzelf kunt stellen voor u aan de tekentafel plaatsneemt. Benieuwd welke vragen dat zijn? Vraag vandaag nog de gratis cloudscan aan.