5 belangrijke redenen om voor Hybrid Cloud te kiezen

De hybrid cloud is de toekomst voor veel organisaties. Van MKB tot Enterprise, bedrijven ontdekken steeds vaker de voordelen van een gecombineerde infrastructuur: public cloud, private cloud en dedicated servers die samenwerken in elke combinatie. Met deze vijf belangrijke redenen kunt ook u niet meer om de hybrid cloud heen.

5-redenen-cloud-blog

Verbind uw cloud-omgevingen

Iedere cloud-vorm heeft zijn eigen specificaties en voordelen (en nadelen). Zo is het met een public cloud mogelijk om snel bij te schakelen wanneer de situatie daarom vraagt, bijvoorbeeld wanneer u een piek in verkeer verwacht. Aan de andere kant van de wereld uw website snel laten laden kan ook bij uitstek met een public cloud.

Een private cloud daarentegen is juist volledig toegespitst op uw bedrijf en u maakt exclusief gebruik van uw eigen omgeving; resources worden niet gedeeld. Het is gemakkelijk zaken aan te passen omdat het uw eigen omgeving betreft.

Ook een dedicated server kan voordelen bieden: u betaalt een vast bedrag per maand voor een server die u volledig naar wens kunt inrichten, u deelt de infrastructuur niet met anderen en afwijken van standaardinstellingen is geen probleem.

Wellicht maakt uw organisatie al gebruik van meerdere cloud-omgevingen of (on-premise) dedicated servers. Niet alles is namelijk geschikt voor één type cloud. Met de hybrid cloud is het wel mogelijk uw infrastructuur zo in te richten dat uw omgevingen samenwerken in elke combinatie. U laat uw applicaties en workloads simpelweg daar draaien waar ze het best tot hun recht komen. In willekeurige volgorde zijn hier vijf belangrijke redenen waarom een hybrid cloud beter is voor uw bedrijf en uw klanten.

Flexibiliteit

Wanneer we het hebben over flexibiliteit, bedoelen we simpelweg de vrijheid om te kiezen welke cloud-oplossing het beste past bij uw uitdaging. U kunt profiteren van het beste dat iedere cloud-vorm  te bieden heeft. Een hybrid cloud maakt het mogelijk om workloads, taken die rekenkracht vereisen, te plaatsen op de plek waar ze het best tot hun recht komen.

Security

Vergeleken met de public cloud biedt een hybrid cloud een hogere mate van security omdat het u in staat stelt gevoelige data op te slaan op een plaats waar alleen u toegang tot heeft. Ook op netwerkniveau kunt u de beveiliging verbeteren, zeker wanneer u de toegang tot uw infrastructuur zo aanpast dat deze niet via het publieke internet te benaderen is. Let op: zonder goede implementatie bestaat de kans dat u de beveiligingsrisico’s verhoogt. Houd hier dan ook rekening mee bij het inrichten van uw infrastructuur.

Kortere time-to-market

Hoe lang duurt het voor uw organisatie om nieuwe infrastructuur die u aanschaft via de traditionele methoden te implementeren? 30 dagen? 90 dagen? Langer? Zodra uw hybride cloud is ingesteld kan de toegang naar cloud resources worden geautomatiseerd en onmiddellijk. Dit betekent dat de IT-afdeling niet langer een sta-in-de-weg is bij het live brengen van een nieuw product of dienst.

Schaalbaarheid

In het verlengde van flexibiliteit is schaalbaarheid ook een groot voordeel van hybrid cloud. Het opschalen van on-premise infrastructuur, hardware die fysiek in een datacenter aanwezig is, is duur en inefficiënt. Ga maar na: hoe goed bent u met het inschatten van de hoeveelheid resources die u nodig heeft? Weet u wanneer u een volgende piek in belasting of verkeer kunt verwachten? Met een hybrid cloud bepaalt u precies waar u de schaalbaarheid nodig heeft. Uitbreiding op piekmomenten kan geautomatiseerd worden. Public clouds zoals die van Microsoft Azure zijn aanwezig in datacenters over de hele wereld. Simpel gezegd: de hybrid cloud brengt ongelimiteerde resources tot uw beschikking.

Back-up en disaster recovery

De hybrid cloud maakt disaster recovery en back-ups minder kostbaar. Waar voorheen nog complete platformen redundant werden gemaakt door ze 1-op-1 in een ander datacenter na te bouwen, kan dit tegenwoordig met virtualisatie worden gerealiseerd.

Hybrid cloud kan ook de algehele betrouwbaarheid en de prestaties van de disaster recovery-oplossing verbeteren. Data herstellen van tapes of andere verouderde methodes zijn erg tijdrovend en kunnen leiden tot verlies van gegevens. Met automatische failover-oplossingen, waar een applicatie of server automatisch op een andere omgeving verder gaat tijdens een storing of onderhoud, is de hybrid cloud een oplossing voor organisaties die zich geen downtime kunnen veroorloven.

Hybrid cloud ook voor uw organisatie

We hebben geprobeerd een vijftal voordelen uit te lichten om u te overtuigen van de mogelijkheden die de hybrid cloud ook uw organisatie kan bieden. Er zijn overigens nog veel meer voordelen ten benoemen: een betere netwerkperformance, vergroten van uw business agility, verlagen van de kosten en een hogere snelheid van ontwikkelen.

Of een hybrid cloudmodel ook voor u geschikt is ligt uiteraard aan uw eigen organisatie. Is uw infrastructuur al cloud-ready en hoe zit het met (specialistische) applicaties? Deze vragen dient u allereerst te beantwoorden. Via Internedservices kunt u geheel gratis en vrijblijvend een CloudScan aanvragen. Met deze scan heeft u snel inzicht in de kansen en (on)mogelijkheden van een (hybride) cloud-omgeving.

Vraag nu een gratis (hybride) CloudScan aan

Wanneer u hieronder uw gegevens invult, zal een van onze expert contact met u opnemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Direct contact met een specialist? U kunt ons bereiken via 088 – 480 3000. of sales@internedservices.nl.