AHK kiest voor flexibiliteit en schaalbaarheid in de Cloud

De Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) heeft gekozen voor een toekomst in de cloud. De nieuwe ICT-omgeving, op basis van een Virtual Data Center (VDC), geeft AHK de mogelijkheid om op ieder moment de servers en storage aan te passen naar haar behoefte en hierdoor kosten te flexibiliseren en te verlagen.

Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten kiest voor de Cloud

De Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten is een instelling voor hbo-kunstonderwijs bestaande uit  het Conservatorium van Amsterdam, de Nederlandse Filmacademie, de Theaterschool, de Academie voor Beeldende Vorming, de Academie van Bouwkunst en de Reinwardt Academie.

Schaalbaarheid en flexibiliteit

De school was toe aan een nieuwe ICT-omgeving en wilde zich veel minder met het operationele beheer gaan bezighouden; van beheer naar regie. José de Leeuwe, ICT interim-manager van AHK, legt uit: “Onze oude ICT-omgeving voldeed niet meer aan de gestelde eisen. Het nieuwe platform moet mee kunnen ontwikkelen met de bewegingen en behoeften van de school. Schaalbaarheid in een datacenter is daarom van groot belang.”

Bovendien is AHK voor een belangrijk deel af van de hardware-investeringen van de infrastructuur en wordt alleen betaald voor de capaciteit en bandbreedte die ze gebruiken. De Leeuwe: “Ook dat is een voordeel. We zetten nu de stappen om een stevig en tegelijk flexibel platform voor de toekomst in te richten.”

Transitie naar de cloud

De opdracht voor de levering van de nieuwe ICT-omgeving is eind 2014 gegeven middels een Europese aanbesteding. Dit geeft iedere onderneming in de Europese Unie de kans om de opdracht te verkrijgen. Op deze manier zijn opdrachten vanuit overheden objectief en transparant.

De aanbesteding is in maart gegund aan Winvision (hoofdaannemerschap) en Internedservices. De opdracht omvat het leveren van CloudNL VMware VDC, inclusief het volledige beheer tot en met het operating system, plus een snelle verbinding met het Hogeschool netwerk via het Surfnet Netherlight. Winvision ondersteunt de migratie en treedt op als eerste aanspreekpunt voor het support en beheer van de nieuwe IAAS-omgeving.

Daan Hoeksema, Senior Cloud Business Advisor bij Internedservices: “Winvision is een partner met ruime ervaring in de educatiebranche. Samen met onze oplossingen kunnen we AHK faciliteren in hun succesvolle transitie naar de cloud. Door deze vragen vanuit de markt mogen wij continu bekijken hoe wij hierop kunnen inspelen. Zo blijven we onze klanten steeds positief verrassen.”

Uw IT-omgeving ook succesvol naar de cloud brengen?

Vul hieronder uw gegevens in, dan neemt een van onze Client Business Managers contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.