Azure Cloud updates: Docker, VM’s en Datacentermigratie

In het gevecht om de gunst van de gebruiker volgen ontwikkelingen in de cloud elkaar in rap tempo op. Microsoft rolt iedere paar weken een aantal updates uit voor het Azure cloud platform.

De meest recente update zorgt ervoor dat Azure een interessant platform wordt voor gebruikers van Ubuntu. Daarnaast kunnen bedrijfskritische applicaties nu snel geserveerd worden dankzij nieuwe VM’s – de grootste vm’s die nu beschikbaar zijn in de public cloud. Ook kan, dankzij nieuwe software, beter tussen datacenters gemigreerd worden.

is_group_-_microsoft_cloud_solution_provider_-_600x250

Docker images

Docker is een open source platform om snel applicaties te kunnen ontwikkelen en uitrollen. Door de structuur van het platform is er minder capaciteit nodig dan voor een virtuele machine. Het maakt gebruik van zogeheten containers, die gemakkelijk verplaatst kunnen worden.

Microsoft heeft nu een image van de Linux-distributie Ubuntu uitgebracht en beschikbaar gemaakt in haar Marketplace. Daarmee wordt de installatie van een virtuele server met Ubuntu OS op Azure sterk versimpeld.

Grootste VM’s op de markt

Vorige week kondigde Microsoft aan dat er gekozen kan worden voor een nieuwe serie virtuele machines, de zogeheten G-series. Met 32vCPU’s, 448 GB aan geheugen en 6,59 TB aan lokale SSD-opslag menen ze de grootste VM’s in de public cloud aan te bieden. Met dergelijke specificaties wordt het aantrekkelijker om bedrijfskritische applicaties ook naar de cloud te migreren.

Datacenter migratie

Het migreren naar een ander Azure datacenter kan potentieel een hoofdpijndossier worden door het vele programmeerwerk en de investering in het afhandelen van foutmeldingen tijdens een migratie. Door de groei van het aantal Azure datacenters wordt het echter wel interessanter om een datacenter dichterbij uw gewenste locatie te gebruiken. Microsoft maakt het inmiddels mogelijk om een migratie geautomatiseerd uit te voeren, zodat keuze voor een datacenter dichtbij daadwerkelijk een optie wordt.

Kracht van de Cloud

Sneller applicaties uitrollen, bijzonder krachtige virtuele machines samenstellen en geautomatiseerd migreren naar een ander datacenter: Azure maakt de cloud beschikbaar voor iedereen.

Internedservices heeft – als eerste Hosted Service Provider voor Azure in Nederland – de implementatie-expertise om u succesvol in de hybride cloud te brengen; een naadloos samenspel tussen de servers van uw bedrijf, het Managed Hybrid Cloud en de oneindige capaciteit en de bouwblokken van Microsoft Azure, de leidende public cloud.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.