CEO Internedservices draagt voorzitterschap DINL over

De voorzitter van Stichting Digitale Infrastructuur Nederland (DINL) en CEO van Internedservices, Jan Willem des Tombe, heeft per 1 januari 2016 zijn functie overgedragen aan Erwin Bleumink, algemeen directeur bij SURFnet.

Jan Willem des Tombe draagt voorzitterschap DINL over

Des Tombe, chief executive officer van KPN dochter Internedservices, nam in december 2014 het initiatief tot oprichting van DINL en heeft in 2015 met succes de basis gelegd voor de verdere uitbouw van de organisatie. “Het was mij een groot genoegen om met de deelnemers van het eerste uur kwartier te mogen maken voor DINL. De mate waarin we in zeer korte tijd zichtbaar zijn geworden en zinvolle bijdragen hebben kunnen leveren aan onderwerpen die van groot belang zijn voor een vrij en open internet als basis voor de groei van de Nederlandse economie, onderstreept de grote relevantie van ons initiatief”, aldus Des Tombe.

[clickToTweet tweet=”CEO @IS_NL Jan Willem des Tombe @jwdestombe draagt voorzitterschap @StichtingDINL over aan @ErwinBleumink.” quote=”CEO @IS_NL Jan Willem des Tombe @jwdestombe draagt voorzitterschap @StichtingDINL over aan @ErwinBleumink.”][/clickToTweet]

Opvolger Erwin Bleumink heeft als directeur van SURFnet een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Nederlandse digitale infrastructuur. Bleumink: “Ik heb het geluk al vanaf 1997 bij te mogen dragen aan de ontwikkeling van de digitale infrastructuur van Nederland als derde mainport en als basis voor onze kenniseconomie. Het belang van de digitale infrastructuur voor economie en maatschappij is inmiddels onomstreden, maar dat we daarvoor moeten blijven investeren in een vrij, open en veilig internet is nog minder bekend. Ik vind het daarom belangrijk dat de bouwers van de digitale infrastructuur samenwerken om de Nederlandse positie als Digital Gateway to Europe te verstevigen en om onze kennis en ervaring beschikbaar te maken voor beleidsmakers.” Bleumink combineert het voorzitterschap van DINL met zijn huidige functies als lid van de directieraad van SURF en algemeen directeur van SURFnet.

Stichting DINL is dankzij de visionaire inzet van Jan Willem des Tombe in 2015 uitgegroeid tot een belangrijke belangenbehartiger van de online sector. Met de komst van Erwin Bleumink als nieuwe voorzitter is de voortzetting van deze positieve lijn verzekerd en kan Stichting DINL vol vertrouwen verder in 2016.


Door Michiel Cazemier

Dit artikel verscheen eerder op de website van DINL: http://www.dinl.nl/jan-willem-des-tombe-draagt-voorzitterschap-stichting-dinl-over-aan-erwin-bleumink/