Connectiviteit als kritieke succesfactor

De voordelen van een digitale wereld waarin alles met elkaar in verbinding staat, zijn door de cloud niet meer op één hand te tellen. Zo kunt u eenvoudig de beste route naar uw bestemming uitstippelen, doet u online aankopen en weet u onderweg of de verwarming thuis nog aanstaat.

Ook kunt u gebruikmaken van e-business-omgevingen en altijd bij uw werkbestanden. Of u nu op kantoor werkt, onderweg bent of net bent thuisgekomen: niets staat u meer in de weg om uw tijd zo efficiënt mogelijk in te delen. Tenminste, als alles goed met elkaar in verbinding staat.Hybride connectiviteit

Dit artikel is onderdeel van onze Whitepaper Hybride Connectiviteit. Wilt u deze whitepaper als eerste ontvangen? Vul dan onderaan de pagina uw gegevens in.

Bovenstaand voorbeeld spreekt voor zichzelf. Zowel privé als zakelijk is de beweging naar de cloud niet meer te stoppen. Inmiddels zijn veel organisaties met hun data en applicaties gemigreerd naar een (hybrid) cloud-omgeving of overwegen deze stap. Recent onderzoek onderbouwt dit, onlangs werd aangetoond dat 73% van de ondervraagde IT-verantwoordelijken het gebruik van de cloud alleen maar laat toenemen binnen de eigen organisatie. Van de ondervraagden die inmiddels zijn overgestapt naar de cloud, beschikt 68% over een hybrid cloud-model.

Verbinden met de cloud

Wanneer u werkt met cloud-applicaties of uw IT-omgeving migreert naar de cloud, speelt connectiviteit een cruciale rol. U kunt immers niet meer zonder: u heeft verbinding nodig tussen bedrijfslocaties, tussen verschillende devices en applicaties, tussen uw kantoor en de public cloud-omgeving waarin u werkt met bijvoorbeeld Office 365 en tot slot tussen de voor u ingerichte private en public cloud, zoals Microsoft Azure.

Connectiviteit wordt door innovaties als de cloud of Internet of Things steeds complexer. Iedereen is tegenwoordig altijd online. Uw medewerkers en u rekenen dagelijks op zowel fysieke als draadloze verbindingen die de communicatie tussen mensen, (bedrijfs)locaties, applicaties en de cloud mogelijk maken. Voor verschillende toepassingen werkt verbinden via het internet goed, maar het is verstandig om in een bedrijfskritische omgeving ook eigen verbindingen te leggen. Zo bent u verzekerd van voldoende bandbreedte, wat de continuïteit van uw bedrijfsprocessen ten goede komt. Daarnaast kunt u deze verbinding beveiligen waardoor u beter beschermd bent tegen bijvoorbeeld hackers.

Of u kiest voor een verbinding in eigen beheer of niet, is geheel afhankelijk van uw organisatie en bedrijfsprocessen. Het is aan te raden na te gaan wie waarvan afhankelijk is binnen de organisatie en welke locaties en applicaties, al dan niet in de cloud, voor u van levensbelang zijn. Welke interne processen lopen gevaar bij een tijdelijk verminderde connectiviteit? Het spreekt voor zichzelf dat deze componenten worden voorzien van de meest betrouwbare connectiviteitsstrategie.

Connectiviteitsstrategie op basis van verschillende factoren

Deze connectiviteitsstrategie kan bestaan uit een combinatie van verschillende type connectiviteitstechnieken: een hybride netwerk. U kiest samen met uw cloud- of netwerkprovider welke netwerkverbinding het meest geschikt is voor ieder specifiek doeleinde.

U maakt een keuze op basis van de prijs, bandbreedte en latency (vertraging) van de voor u beschikbare connectiviteitstechnieken. Iedere bedrijfssituatie is anders. U kiest voor zo veel mogelijk bandbreedte wanneer we spreken over back-up en disaster recovery oplossingen. Of u bent bereid meer te betalen voor de allerhoogste beschikbaarheid en weinig latency, bijvoorbeeld voor de verbinding naar een VOIP telefooncentrale zodat u altijd goed bereikbaar bent.

Whitepaper Hybride Connectiviteit

Hoe meer uw organisatie afhankelijk wordt van de cloud, hoe belangrijker de connectie dus wordt. Door nu stil te staan bij wat een hybrid cloud betekent voor uw organisatie, kunt u de regie over uw eigen IT-infrastructuur en de manier waarop deze is verbonden met uw medewerkers behouden. Wilt u er meer over weten? Laat dan uw gegevens achter, wij sturen de Whitepaper over Hybride Connectiviteit dan naar u toe wanneer deze gepubliceerd wordt.