Connectiviteit als centrale nutsvoorziening

Het internet is er altijd. Daarmee past het perfect in het rijtje nutsvoorzieningen als gas, water en elektriciteit. Eigenlijk valt het ons pas echt op hoe alomtegenwoordig het internet is als de internetverbinding wegvalt.

Wanneer we korte tijd niet bereikbaar zijn, is er voor veel organisaties weinig reden tot paniek. Maar wanneer bedrijfskritische processen binnen de organisatie afhankelijk zijn van connectiviteit, is een haperende verbinding wel degelijk een gevaar. Kies daarom bewust voor de juiste oplossing.

hybride-connectiviteit-nutsvoorziening

Dit artikel is onderdeel van onze Whitepaper Hybride Connectiviteit. In het eerste artikel kunt u meer lezen over Connectiviteit als kritieke succesfactor. Wilt u deze whitepaper als eerste ontvangen? Vul dan onderaan de pagina uw gegevens in.

De onderlinge verbinding is niet alleen intern cruciaal: steeds meer organisaties zijn afhankelijk van de online data-input van derden. Denk hierbij aan grote online (nieuws-)platformen of het verzamelen van persoonlijke data middels eHealth devices in de zorg. Wanneer data niet kan worden verstuurd en ontvangen, raakt mogelijk de hele keten verstoord.

Connectiviteit is als het ware een levensader voor moderne organisaties. Verschillende applicaties en cloud-omgevingen staan 24×7 met elkaar in verbinding. Het is dus belangrijk om uzelf te verzekeren van de beste verbinding die past bij uw bedrijfsstrategie. Iedere connectiviteitstechniek heeft voor- en nadelen. Maar ze delen ook minstens drie overeenkomsten: bewust kiezen voor de juiste connectie vereenvoudigt het netwerkbeheer, biedt veiligheid en helpt u om te voldoen aan ISO-standaarden.

1. Centraal management van verbindingen

Veel organisaties kiezen tegenwoordig voor een combinatie van verschillende connectiviteitstechnieken, zo ontstaat een hybride netwerk. Deze verzorgt de verbinding van zowel bedrijfslocaties en bedrijfskritische applicaties als kleinere kantoren en de toegang tot minder cruciale SaaS-oplossingen in de public cloud. Dit netwerk wordt vervolgens vanuit één centrale locatie beheerd. Zo houdt u overzicht op wat er op het netwerk gebeurt en bespaart u tijd en kosten.

2. Beveiliging bij de bron

Doordat u kiest voor een (gecombineerde) verbinding, kunt u ook kiezen voor een optimale beveiliging daarvan. Hiermee garandeert u een veilige toegang tot bedrijfsapplicaties, kunt u private netwerken scheiden van publieke omgevingen en kunt u eenvoudig monitoren wie er wanneer toegang vraagt tot het netwerk. Bovendien kunt u besparen op de kosten van beveiliging: het netwerk wordt immers beheerd vanuit één centrale locatie en beveiligt het complete netwerk direct bij de bron. Belangrijke data wordt daarmee veiliggesteld en u bent compliant met ISO-standaarden.

3. Voldoen aan richtlijnen

Connectiviteit draagt ook op een andere manier bij aan het voldoen aan ISO-standaarden. In sommige gevallen is het wenselijk om uw infrastructuur en data tegelijkertijd in twee verschillende datacenters veilig te stellen. Zo bent u er van verzekerd dat belangrijke informatie niet verloren gaat mocht er onverhoopt iets mis gaan in één van beide omgevingen. Het is dan wel belangrijk dat beide locaties zijn verbonden met een veilige redundante verbinding. De verbinding is dus een belangrijk punt van aandacht wanneer u kiest voor de meest geschikte datacenters.

Whitepaper Hybride Connectiviteit

Welke connectiviteitstechniek u ook kiest, het is het belangrijkste dát u een keuze maakt. Door prioriteit te geven aan een veilige, snelle en goed beheerde verbinding zorgt u dat het maximale uit uw platform, (e-commerce-) website, mobiele app of SaaS-applicatie gehaald wordt. Wilt u er meer over weten? Laat uw gegevens achter, wij sturen de Whitepaper over Hybride Connectiviteit dan naar u toe wanneer deze gepubliceerd wordt.