Content Delivery Network voor een betere user experience

We leven in een bijzonder snelle samenleving, dat is al lang geen geheim meer. We worden ingehaald door de snelheid van nieuws en innovatie. Wat vandaag veelbelovend is, is morgen alweer achterhaald. Van professionele schaatsers tot computer processors, alles kan sneller. 

 

cdn

Dit geldt ook op de werkvloer en in het dagelijks leven, agenda’s lopen vol en men verwacht binnen luttele minuten een antwoord op een prangende vraag. Tijd is kostbaar en ergens lang op moeten wachten is uitgesloten. Ook van het internet verwachten we topsnelheden, een website of applicatie moet direct laden, ongeacht de complexe inhoud, de locatie van de bezoeker, de browser en ongeacht het device waarmee hij surft.

Information anywhere anytime

We vertrouwen inmiddels volledig op het internet, het voorziet van informatie, we leven er een online sociaal leven, het zorgt voor vermaak en met behulp van de cloud is het internet zelfs onze werkplek. Het is dus niet verwonderlijk dat het internetgebruik de afgelopen vijf jaar is verdubbeld. Daarnaast is ruim een vijfde van de wereldbevolking nu ook mobiel online. Het internet is verweven in alle aspecten van het dagelijks leven. We zijn altijd en overal online.

Online content wordt met de dag complexer en toch verwachten we dat websites en applicaties sneller laden dan ooit. Gemiddeld verwacht de bezoeker dat de laadtijd van een website tussen de 400ms en 2 seconden ligt. En maar liefst 89 procent van de internetters verwacht minstens even snelle laadtijden op een mobiel device. Lukt dat niet dan is dat teleurstellend en surft de bezoeker verder naar een volgende website, uw concurrent wellicht.

Wat staat ons te wachten

Mobiel internetverkeer groeit extreem hard. Alleen al in het laatste kwartaal van 2013 en het eerste van 2014 nam het mobiele dataverkeer met 15 procent toe. Ook het mobielgebruik neemt andere vormen aan, tegenwoordig ligt de nadruk niet meer op bellen maar op het streamen van video’s en beeldmateriaal. Websites dienen responsieve te zijn en mee te schalen met het type device waarop zij worden opgevraagd. Tel daar de ontwikkeling van 4k (Ultra HD) video kwaliteit en de integratie van IPv6 bij op en u begint zich vast af te vragen hoe netwerken, providers en bedrijven straks nog in staat zijn om de online bezoeker snel te kunnen bedienen met de juiste content.

De wet van de snelste

De laadtijden van een website spelen een rol in uw online succes. De snelheid waarmee de pagina’s van een website, webshop, applicatie of online game laden is van grote invloed op de beoordeling van de bezoeker. Een snelle website of applicatie resulteert in een prettige online ervaring, de bezoeker zal eerder terugkeren of uw service aanbevelen aan derden. Een trage website of applicatie leidt ertoe dat bezoekers deze eerder verlaten. Dat vertaalt zich uiteindelijk in minder betrokken bezoekers en omzetverlies.

Een betrokken doelgroep middels bijzonder snelle content delivery

Om aan de wensen van een veeleisende online bezoeker te voldoen zijn er verschillende oplossingen. De website zelf kan worden aangepakt, deze kan wellicht eenvoudiger worden vormgegeven en responsive worden aangeboden. Of u kunt zich verdiepen in de manier waarop complexe content wordt afgeleverd. Dit kan eenvoudig met een Content Delivery Network (CDN). Bij Internedservices kunt u een CDN oplossing 14 dagen gratis proberen.

Vult u hieronder uw gegevens in en dan nemen wij contact met u op.