Everything Azure 2016 event – samenvatting liveblog

Op 17 november organiseert Internedservices het event Everything Azure, een evenement vol learnings, de huidige status van de cloud en de mogelijkheden in de toekomst met Microsoft Azure

We zullen u gedurende de dag op de hoogte houden van de verschillende sessies, sprekers en opvallendheden. Aan het woord komen zowel de specialisten van Internedservices als de Azure experts van Microsoft.

Programma

12.00 – Inloop en lunch
13:00 – Welkomstwoord
13:15 – De ontwikkelingen rondom Azure; waar komen we vandaan, waar staan we nu?
14:00 – Disaster Recovery en transitie naar Azure, de kracht van ASR
14:30 – Hybride omgevingen, scenario’s en de voordelen
15:00 – Korte pauze
15:20 – Azure: Analytics en Business Intelligence
16:00 – De toekomst van Azure Stack
16:45 – Afsluiting
17:00 – Netwerken


12.00 – Inloop en lunch

Het event komt rustig op gang met een broodje en een kopje koffie. Om 13.00 uur zal er worden gestart met een welkomstwoord, gevolgd door een presentatie van Daniël Etten, de lead Azure engineer bij Internedservices.

Lunch voorafgaand aan het Everything Azure event

 

13.00 uur – Welkomstwoord

We zijn begonnen en de zaal zit vol! Paul Muller, Manager Alliances & Business Development bij Internedservices, heet eenieder welkom en zal het programma aankondigen. De verschillende sprekers worden aangekondigd en Internedservices komt kort aan de orde.

Paul Muller - Manager Alliances & Business Development

 • Internedservices werkt uitsluitend met industry leaders. “Daarom  kiezen we bewust voor Microsoft Azure omdat dit het beste is dat in de markt verkrijgbaar is.”

13:15 – De ontwikkelingen rondom Azure; waar komen we vandaan, waar staan we nu?

Arthur Hallensleben van Microsoft begint met digitale transformatie.

Arthur Hallensleben

 • “In 2025 zal 60% van computing in de public cloud plaatsvinden”
 • “In 2020 komen 1 miljoen nieuwe devices online per uur”
 • We duiken direct Azure in om alle mogelijkheden te ontdekken en te laten zien hoe gemakkelijk het is om met Azure aan de slag te gaan.
 • Om aan te geven hoezeer Microsoft open source omarmt: “We zijn inmiddels Platinum member van de Linux Foundation.”

14:00 – Disaster Recovery en transitie naar Azure, de kracht van ASR

We gaan verder met Daniël Etten, de lead Azure engineer bij Internedservices. Wanneer je de inrichting van Disaster Recovery vergelijkt met een aantal jaren terug, zie je een wereld van verschil. De tijd om de volledige omgeving in een ander datacenter 1-op-1 naast de live-omgeving te draaien is echt voorbij. Tegenwoordig kun je, voor een fractie van de kosten van voorheen, disaster recovery inrichten en zorgen dat de workload beschermd is tegen verlies van data.

Daniel Etten - lead Azure engineer

 • “Voor een vaste prijs per maand kan iedere organisatie beschermd zijn tegen verlies van data.”
 • “44% van alle storingen die leiden tot dataverlies en downtime zijn hardware-gerelateerd.”
 • “ASR kan ook gebruikt worden om je gehele omgeving te migreren van on-premise (Hyper-V, Vmware, fysiek & AWS) naar Microsoft Azure op basis van IaaS.”
 • Zie ook: “5 redenen voor een Back-up & Disaster Recovery Plan

14:30 – Hybride omgevingen, scenario’s en de voordelen

De presentatie van Justine Winter gaat over de verschillende type clouds en welk scenario op welk moment het best van toepassing is.

Justine Winter - Service Manager

 • “De voordelen van de public cloud zijn bekend, maar waarom zijn we nog niet allemaal over?”
 • Wanneer is Hybrid cloud iets voor jouw organisatie? “Start door te kijken naar je organisatie, denk aan compliancy, zoek uit waar de workloads zich bevinden”.
 • “De cloud beheersbaar houden doe je door de juiste processen te integregen.”
 • Garnter: Hybrid cloud computing refers to policy-based and coordinated: service provisioning use and management across a mixture of internal and external cloud services.

15:20 – Azure: Analytics en Business Intelligence

Jeroen ter Heerdt ofwel de Dutch Data Dude, maakt het publiek blij met zijn presentatie over het Advanced Analytics Platform dat Azure ook is.

Jeroen ter Heerdt

 • Jeroen start zijn verhaal met een filmpje, waar we zien dat hij een Raspberry Pi heeft verbonden aan de sensoren in zijn auto om deze uit te kunnen lezen en analytics op toe te passen.
 • “Het is tegenwoordig duurder om data weg te gooien dan om te bewaren.”
 • Microsoft is de laatste vijf jaar een ander bedrijf geworden. “Diensten worden nu eerst voor de cloud ontwikkeld en daarna komt on-premise.”
 • “We hebben inmiddels een computer ontwikkeld die beter is in het begrijpen van gesproken taal dan de mens.”

16:00 – De toekomst van Azure Stack

We sluiten de presentaties af met die van Herman Keijzer. Hij vertelt over Azure Stack, de dienst die nog altijd in de beta-fase verkeert en nog niet leverbaar aan klanten. Maar dat gaat uiteraard veranderen!

azure-stack

 • “Met Azure Stack wordt het Azure ecosysteem uitgebreid met honderden service providers wereldwijd.”
 • Azure Stack zal in 2017 live gaan met Azure IaaS en Azure PaaS.
 • De hardware voor Azure Stack zal bij livegang geleverd worden door Dell, HP en Lenovo. Zij zullen het beheer van hardware doen.

16:45 – Afsluiting

Dat was het alweer! Paul Muller verzorgt de afsluiting en er is ruimte om met de experts van Microsoft en Internedservices na te praten onder het genot van een borrel. Dank voor het volgen van ons liveblog!

Aanbod: Probeer Disaster Recovery 3 maanden gratis*

Op het evenement hebben alle aanwezigen een aanbieding ontvangen om Disaster Recovery as a Service 3 maanden te proberen in hun eigen omgeving met maximaal 5 servers. Mocht u om wat voor reden dan ook niet bij het evenement aanwezig zijn geweest, dan kunt u alsnog van het aanbod gebruik kunnen maken.

* De aanbieding geldt tot 31 december 2016 en is beperkt; vul hieronder dus uw gegevens in als u de dienst wilt testen in uw omgeving.