6 redenen om te kiezen voor een Hosted Desktop

Hosted desktops hebben zich de laatste jaren in een hoog tempo ontwikkeld. En die ontwikkeling van online werkplekken is nog steeds gaande. Tegenwoordig is een hosted desktop optimaal in staat uw medewerkers dat te geven wat zij werkelijk nodig hebben: op ieder gewenst moment toegang tot de juiste data en benodigde applicaties, die bovendien altijd up-to-date zijn.

Voor wie nog onbekend is met de term hosted desktops of virtuele werkplekken: hierbij een overzicht van de voordelen die een online werkplek voor uw medewerkers geeft.

hosted-desktop-6-redenen-blog

Dit artikel is onderdeel van onze whitepaper: Hosted Desktop voor iedere organisatie. In deze whitepaper beschrijven wij de voordelen van een online werkplek, nemen wij de ontwikkeling van deze dienst onder de loep en geven we antwoord op de meestgestelde vragen.

Het beheer van een groot aantal fysieke computers of laptops is complexe materie. In veel gevallen installeert een systeembeheerder programma’s en updates op iedere machine. Een tijdrovende klus, zeker wanneer het aantal medewerkers langzaam stijgt of sterk fluctueert. Er is echter een aantrekkelijker optie: hosted desktops. Wie kiest voor hosted desktops, gebruikt desktops die in een centrale omgeving worden gehost. Dit biedt allerlei voordelen, waarvan hieronder de zes belangrijkste worden benoemd.

1. Altijd en overal bij de juiste data

Uw werknemers hebben op ieder gewenst moment en vanaf iedere locatie een eigen desktopomgeving tot hun beschikking, waardoor zij altijd bij de juiste data kunnen en met vertrouwde applicaties kunnen werken.

2. Altijd de nieuwste software beschikbaar

Het beheer van de werkplek wordt aanzienlijk vereenvoudigd. Alle desktops worden in een centrale omgeving gehost. Nieuwe software of een update wordt in dezelfde centrale omgeving geïnstalleerd, waarna deze nieuwe software automatisch beschikbaar wordt voor alle gebruikers. Het werkplekbeheer en alles wat daarbij komt kijken, is nu in handen van een derde partij: de leverancier die uw hosted dektops verzorgt. Door te vertrouwen op de kennis van een expert, houdt u meer tijd over voor IT-innovatie binnen de organisatie.

3. Afgestemd op individuele behoefte

Wanneer u werkt met fysieke desktops bent u afhankelijk van de resources die deze fysieke machines bieden. Dit is bij hosted desktops niet het geval. De beschikbare resources kunnen nauwkeurig worden afgestemd op de daadwerkelijke behoefte van individuele werknemers. Heeft iemand extra capaciteit nodig om bijvoorbeeld met Autocad te kunnen werken? Dan kunnen hiervoor eenvoudig resources worden toegevoegd. Met hosted desktops heeft iedere medewerker altijd exact de benodigde rekenkracht en de juiste applicaties tot zijn of haar beschikking. Het is slechts een kwestie van afstemmen wie wat wanneer nodig heeft.

[clickToTweet tweet=”Met hosted desktops heeft iedereen exact de juiste rekenkracht en applicaties tot zijn of haar beschikking. ” quote=”Met hosted desktops heeft iedere medewerker altijd exact de benodigde rekenkracht en de juiste applicaties tot zijn of haar beschikking. “][/clickToTweet]

4. Eenvoudig zelf gebruikers toevoegen en verwijderen

Nieuwe medewerkers ontvangen van uw IT-afdeling een volledig ingerichte en geconfigureerde desktop, met de komst van een hosted desktop is dat natuurlijk niet anders. Wat wel verandert is de manier waarop een nieuwe desktop wordt ingericht. Waar voorheen fysieke toegang nodig was tot de machine, is dat bij een hosted desktop gemakkelijk geregeld. Via een gebruiksvriendelijk portaal kan eenvoudig een desktopomgeving worden aangemaakt voor de nieuwe medewerker. Hier heeft u geen specifieke IT-kennis voor nodig. Wanneer een nieuwe medewerker op het punt staat te starten binnen uw organisatie, kan de HR-afdeling direct en geheel zelfstandig een werkplek aanvragen. Hierbij houdt zij rekening met de benodigde resources en rechten van uw nieuwe collega.

[clickToTweet tweet=”Waar voorheen fysieke toegang nodig was tot de machine, is dat bij een hosted desktop gemakkelijk geregeld.” quote=”Waar voorheen fysieke toegang nodig was tot de machine, is dat bij een hosted desktop gemakkelijk geregeld.”][/clickToTweet]

5. Geen investeringen in hardware maar betalen naar gebruik

Voorheen werd er vooraf veel geïnvesteerd in een voorraad aan licenties of storage voor een toekomstig project. Dat is nu verleden tijd. U betaalt uitsluitend een vast bedrag per maand per gebruiker voor het gebruik van de desktops. U maakt tijdens piekmomenten wellicht gebruik van freelancers of uitzendkrachten. In dit geval kunt u het aantal gebruikers bijstellen om voldoende werkplekken beschikbaar te hebben. Zodra de werkdruk afneemt schaalt u weer af naar het aantal basismedewerkers voor uw organisatie. Zo worden de kosten per medewerker inzichtelijk en van te voren helder.

6. Gebruik maken van nieuwe technologie

U bent een specialist op uw eigen vakgebied, maar nieuwe IT-technologie is niet per definitie uw expertise. U wilt echter wel gebruik kunnen maken van nieuwe technologieën, aangezien nieuwe ontwikkelingen u winst kunnen opleveren en een goed georganiseerde IT-omgeving het verschil kan maken tussen succes en falen. Door over te stappen op hosted desktops kunt u gebruik maken van de nieuwste technologie, zonder u hierin te hoeven verdiepen. U kunt zich hierdoor richten op uw eigen expertise en kernactiviteiten.

Hosted desktops bieden dus veel voordelen voor uw organisatie. Niet alleen vereenvoudigt u hiermee het beheer van desktops en de uitrol van nieuwe software of updates, ook kunt u eenvoudig de toegang van medewerkers tot de data beheren en behoren fysieke kasten onder het bureau tot de verleden tijd. Daarnaast krijgt u een grote mate van flexibiliteit doordat u op ieder gewenst moment gebruikers kunt toevoegen of juist verwijderen uit uw hosted desktop omgeving. Het is hierdoor niet langer nodig te investeren in capaciteit die u niet direct gebruikt, waardoor u uw Capital Expenditures (CAPEX) kunt terugdringen.

Hosted Desktop Whitepaper

Wij begrijpen dat het zetten van de eerste stap niet eenvoudig is. Bent u benieuwd welke stappen onderdeel zijn van een succesvolle onboarding naar Hosted Desktops? Vraag dan direct onze gratis whitepaper ‘Hosted Desktop voor iedere organisatie‘ aan.

Vul hieronder uw gegevens in en u ontvangt ‘m direct in uw mailbox.