Hoe Doove Care Groep de Hosted Desktop omarmt

Uw medewerkers overal laten werken: vanuit huis, onderweg of op locatie. Vanaf een pc, laptop, tablet of smartphone; op ieder moment op een veilige manier toegang hebben tot bestanden en programma’s. Bij Doove Care Groep hebben ze dit begrepen.

Om er zeker van te zijn dat gevoelige data veilig is opgeslagen, werknemers flexibeler kunnen werken en om de werkdruk op de IT-afdeling te verlagen stapte de organisatie onlangs over op een virtuele desktop. Als bijkomend voordeel behoren grote investeringen hierdoor tot het verleden.

doove-care-groep-hosted-desktop

Dit artikel is onderdeel van onze whitepaper: Hosted Desktop voor iedere organisatie. Eerder schreven wij over de 6 voordelen van een Hosted Desktop, de ontwikkelingen die de online werkplek heeft doorgemaakt en de veiligheid van uw gegevens met Hosted Desktop in de praktijk.

Iedereen een eigen online werkplek

De leverancier van zorghulpmiddelen blinkt uit in zijn core business: het logistieke proces rondom hulpmiddelen. De automatisering van dit proces is al jaren een aandachtspunt. Ieder artikel wordt op een andere manier gevolgd, zowel fysiek als digitaal. Via een eigen app kunnen zorginstellingen zelf hun artikelen bestellen en volgen tot deze zijn afgeleverd.

Niet alleen het logistieke proces is digitaal goed verankerd binnen de organisatie, ook de interne IT werd onder de loep genomen. Onlangs stapte Doove Care Groep over op hosted desktops. Nu hebben de 120 medewerkers, die ongeveer gelijk verdeeld zijn over binnen- en buitendienst, dankzij DeskHub™ Hosted Desktop overal toegang tot hun vertrouwde werkplek met alle bestanden en applicaties, vanaf ieder device.

[clickToTweet tweet=”Hosted Desktop: overal toegang tot hun vertrouwde werkplek met alle bestanden en applicaties, vanaf ieder device.” quote=”Hosted Desktop: overal toegang tot hun vertrouwde werkplek met alle bestanden en applicaties, vanaf ieder device.”][/clickToTweet]

Migratie naar hosted desktop

Enige tijd geleden ging Doove Care Groep op zoek naar een oplossing waarbij werkplekken vanuit de cloud konden worden aangeboden en de kleine IT-afdeling operationeel ontzorgd kon worden. De keuze viel op DeskHub™ Hosted Desktop van Internedservices: een hosted desktop met een abonnementsmodel volgens het principe ‘pay per use’.

De overstap naar de hosted desktop werd in fases uitgerold. Allereerst werd de mailoplossing Hosted Exchange afgenomen. Daarna volgde de stap naar de hosted desktop, waarin Hosted Exchange werd geïntegreerd. Tevens werden enkele eigen applicaties in de private cloud omgeving van Doove Care Groep geïnstalleerd en aangeboden via de hosted desktop.

[clickToTweet tweet=”Eigen applicaties in de private cloud omgeving geïnstalleerd en aangeboden via de hosted desktop.” quote=”Eigen applicaties in de private cloud omgeving geïnstalleerd en aangeboden via de hosted desktop.”][/clickToTweet]

Flexibiliteit

De organisatie focust op kleinere markten waar flexibiliteit belangrijk is, met als gevolg een fluctuerend aantal medewerkers. Bij die flexibiliteit speelt de dienstverlening van Internedservices een belangrijke rol. Als er bij Doove Care Groep een nieuwe medewerker start of vertrekt wordt deze in een eenvoudig te bedienen portaal toegevoegd of uitgeschreven. Zo betaalt de organisatie nooit teveel aan overbodige storage of licenties en kunnen zij beter budgetteren.

Mobiel werken

Mobiel werken, waar en wanneer je maar wilt, is ook voor Doove Care Groep steeds belangrijker. Jan Doove, directeur van Doove Care Groep: “Onze medewerkers kunnen nu waar dan ook werken. Het scherm ziet er na het opstarten altijd hetzelfde uit, zodat zij direct verder kunnen gaan waar zij gebleven waren. Ook onze mensen in de buitendienst willen we zo goed en zo snel mogelijk mobiel faciliteren. Dat moet nog verder worden uitgerold, zodat ze straks hun administratie via iPad of laptop bij de klant kunnen doen en daar al meteen hun factuur maken”.

Groeien om te specialiseren

“Je moet groeien om je te kunnen specialiseren”, zegt Jan Doove. “Dat is mede afhankelijk van de keuze of we diensten gaan afnemen als SaaS of installeren op een eigen server. Zo’n server komt in ieder geval in het netwerk bij Internedservices. Want één ding is zeker: die apparaten komen niet meer bij ons in de kelder te staan.”

[clickToTweet tweet=”Bij Doove Care Groep geloven ze in de cloud: ‘Die servers komen bij ons niet meer in de kelder te staan!'” quote=”Bij Doove Care Groep geloven ze in de cloud: ‘Die servers komen bij ons niet meer in de kelder te staan!'”][/clickToTweet]

Geïnteresseerd in Hosted Desktop?

Wilt u, net als Doove Care Groep, uw medewerkers laten genieten van alle voordelen die een online werkplek heeft? Wij helpen u graag. Lees onze whitepaper over de Hosted Desktop of vul hieronder uw gegevens in voor een goed gesprek over de werkplek van morgen.