Hoe de Hosted Desktop volwassen is geworden

Hosted desktops zijn niet nieuw, maar hebben zich de laatste jaren in een hoog tempo ontwikkeld. En die ontwikkeling van online werkplekken is nog steeds gaande. Tegenwoordig is een hosted desktop optimaal in staat uw medewerkers dat te geven wat zij werkelijk nodig hebben: op ieder gewenst moment toegang tot de juiste data en benodigde applicaties, die bovendien altijd up-to-date zijn.

In dit artikel geven we inzicht in de ontwikkelingen van de Hosted Desktop en leggen we uit waarom iedereen nu beheerder kan zijn.

hosted-desktop-ontwikkeling-blog

Dit artikel is onderdeel van onze whitepaper: Hosted Desktop voor iedere organisatie. Eerder schreven wij over de 6 voordelen van een Hosted Desktop. In komende artikelen nemen geven we antwoorden op de meestgestelde vragen en tonen we de voordelen van Hosted Desktop in de praktijk.

SaaS applicaties of (in) een private cloud?

Steeds meer applicaties die in de cloud worden gehost kunnen geïntegreerd worden in een hosted desktop.

Is een applicatie waar u behoefte aan heeft niet beschikbaar in Software-as-a-Service (SaaS) vorm? Dan kunnen specialisten als Internedservices deze applicatie voor u in de (private) cloud hosten en alsnog integreren in uw desktop.

Werken verschillende applicaties daarnaast nog niet optimaal samen? Dan kan een specialist deze integratie voor u optimaliseren, zodat u probleemloos en snel functionaliteiten uit verschillende applicaties kunt combineren. U kunt een hosted desktop dus geheel naar eigen wens vormgeven, inclusief alle applicaties waar u en uw werknemers behoefte aan hebben.

De overtreffende trap van RDS

Wellicht is uw organisatie al een stap verder en maakt u gebruik van eigen Remote Desktop Services (RDS) waarin desktopbeheer centraal wordt geregeld. Wie hier in het verleden mee heeft gewerkt denkt bij het horen van deze term wellicht direct aan een blauw scherm met witte letters, dat u moet gebruiken om nieuwe gebruikers aan te maken.

Deze gebruiksonvriendelijke en complexe werkwijze is verleden tijd. U hoeft dan ook geen techneuten meer in dienst te hebben om nieuwe gebruikers, groepen of shares aan te maken en hosted desktops beschikbaar te stellen. Hiervoor wordt een gebruiksvriendelijke portaal beschikbaar gesteld waarmee iedereen, ook werknemers zonder technische kennis, uit de voeten kan. Met moderne RDS-omgevingen kan dan ook iedereen beheerder zijn!

Gegarandeerde internetverbinding

Een hosted desktop wordt gebruikt via het internet of een privaat netwerk dat gekoppeld is met het platform. De beschikking hebben over een betrouwbare verbinding met voldoende capaciteit is dan ook noodzakelijk. Het gebruik van hosted desktops was in het verleden om die reden ook niet voor iedereen de beste optie. Dit is vandaag de dag geen enkel probleem meer; toegang tot snel internet is op bijna iedere locatie in Nederland beschikbaar tegen een acceptabele prijs.

[clickToTweet tweet=”Snel internet is op bijna iedere locatie in Nederland beschikbaar tegen een acceptabele prijs.” quote=”Toegang tot snel internet is op bijna iedere locatie in Nederland beschikbaar tegen een acceptabele prijs.”][/clickToTweet]
Hosted desktops bieden u dus de mogelijkheid van technologische vooruitgang te profiteren zonder een expert te hoeven zijn in deze ontwikkelingen, volledig ontzorgd te worden en zeker te stellen dat u nooit te veel betaalt. Dit maakt een hosted desktop oplossing voor veel organisaties dan ook een interessante optie.

Niet alleen vereenvoudigt u hiermee het beheer van desktops en de uitrol van nieuwe software of updates, ook kunt u eenvoudig de toegang van medewerkers tot de data beheren en behoren fysieke kasten onder het bureau tot de verleden tijd. Daarnaast krijgt u een grote mate van flexibiliteit doordat u op ieder gewenst moment gebruikers kunt toevoegen of juist verwijderen uit uw hosted desktop omgeving.

Hosted Desktop Whitepaper

Wij begrijpen dat het zetten van de eerste stap niet eenvoudig is. Bent u benieuwd welke stappen onderdeel zijn van een succesvolle onboarding naar Hosted Desktops? Vraag dan direct onze gratis whitepaper ‘Hosted Desktop voor iedere organisatie‘ aan.

Vul hieronder uw gegevens in en u ontvangt ‘m direct in uw mailbox.