Wat u zeker moet weten over online werkplekken

Kiezen voor technologische vooruitgang wekt allerlei vragen op. Zeker als u een techniek wilt gaan gebruiken die u nog niet eerder in uw organisatie heeft geïntroduceerd, zoals Hosted Desktops. Wat gebeurt er met onze data? Betekent verandering wel echt vooruitgang? In dit artikel worden deze en andere veelvoorkomende vragen behandeld. De veiligheid van uw data en de impact van een trend als Bring Your Own Device (BYOD) op uw organisatie staan hierbij centraal.

Hosted Desktop veiligheid

Dit artikel is onderdeel van onze whitepaper: Hosted Desktop voor iedere organisatie. Eerder schreven wij over de 6 voordelen van een Hosted Desktop en de ontwikkelingen die de online werkplek heeft doorgemaakt. In het laatste artikel tonen we de u voordelen van Hosted Desktop in de praktijk.

 

Veiligheid van uw bedrijfsgegevens

Uiteraard wilt u zeker stellen dat uw data te allen tijde veilig wordt opgeslagen. Het gebruik van hosted desktops kan dan ook risicovol klinken, wanneer de desktopomgeving wordt aangeleverd vanuit en data opgeslagen staat in de cloud. Dit is echter niet terecht.

Wie kiest voor een vakkundige provider kan erop vertrouwen dat data op een veilige wijze wordt opgeslagen. Zo slaat Internedservices indien gewenst alle data op binnen de Nederlandse landsgrenzen in veilige ISO-gecertificeerde datacenters. Dit is in veel gevallen een aanzienlijk veiligere optie dan het opslaan van data op lokale machines die onder het bureau van uw medewerkers staan. Denk bijvoorbeeld eens aan een inbraak waarbij machines worden weggenomen. U heeft in dit geval geen idee waar uw data terecht komt en wat ermee gebeurt.

Dankzij de strenge beveiligingsmaatregelen die in ISO-gecertificeerde datacenters worden genomen is uw data hier vele malen beter opgeslagen dan in het gemiddelde kantoorpand.

Werken op eigen apparatuur

Binnen veel organisaties speelt de populaire BYOD-trend. Hierbij mogen werknemers privé-apparaten zoals tablets, smartphones en laptops meenemen op de werkvloer en gebruiken voor zakelijke doeleinden. Medewerkers kunnen hierdoor werken op het apparaat dat zij prettig vinden en worden zowel flexibeler als productiever.

Zo maakt deze trend het voor medewerkers mogelijk om op een externe locatie of thuis verder te werken. Daarnaast kan het u schelen in de kosten, aangezien u minder hoeft te investeren in hardware als laptops of beeldschermen. Door de komst van BYOD wordt zakelijke en gevoelige data echter geopend op privé-devices van medewerkers, met alle risico’s van dien.

Het is dus van groot belang deze data op de juiste manier te beheren, om zo te voorkomen dat de data op privé-apparatuur achterblijft. Wie afscheid neemt van een medewerker wil zeker stellen dat hij of zij niet langer bij gevoelige klantinformatie kan. Dit is mogelijk door gebruik te maken van bijvoorbeeld Mobile Device Management software, waarmee privé- en zakelijke data van elkaar worden gescheiden en het zakelijke deel van deze data op afstand kan worden beheerd.

Ook hosted desktops kunnen uitkomst bieden. Data staat in dit geval altijd veilig in de gehoste desktopomgeving in de cloud en wordt vanaf het mobile device van de werknemer uitsluitend geopend en bewerkt. U kunt de toegang tot deze data dan ook ontzeggen door simpelweg de toegang tot de hosted desktop te blokkeren.

Hosted Desktop Whitepaper

Wij begrijpen dat het zetten van de eerste stap niet eenvoudig is. Bent u benieuwd welke stappen onderdeel zijn van een succesvolle onboarding naar Hosted Desktops? Vraag dan direct onze gratis whitepaper ‘Hosted Desktop voor iedere organisatie‘ aan.

Vul hieronder uw gegevens in en u ontvangt ‘m direct in uw mailbox.