Internedservices en Dell: Abonnement op de toekomst

Een partnerschap met Dell Software was tot voor kort ondenkbaar. Niet alleen werd Dell groot door van een partnerkanaal af te zien, ook is de software-tak nog maar net opgericht. Inmiddels is Internedservices echter overtuigd partner van Dell Software. Samen hebben de bedrijven een unieke propositie met Internedservices DeskHub. En er blijken nog veel meer mogelijkheden te liggen voor de toekomst.

“Ik vind het heel bijzonder dat ik met Dell aan tafel zit voor een blad met partnerships als thema,” zegt Tjarko Kwee, Sales Director bij Internedservices. “Dell is immers groot geworden dankzij een directe benadering van de markt, zonder channel.”

isgroup-dell-samenwerking

“In de tijd dat iedereen via partners verkocht, kwam Dell met een model waarin commodity-producten als PC’s en servers direct aan de man gebracht werden,” zegt Mark-Peter Mansveld, Country Manager Benelux bij Dell Software Group. “Zo’n model heeft echter een bepaalde houdbaarheid. Michael Dell heeft die houdbaarheid zien verstrijken, en heeft toen een ommezwaai gemaakt. Niet voor niets heeft hij in 2013 het bedrijf van de beurs gehaald. Zo kreeg de organisatie de innovatiekracht die nodig is voor zo’n transitie. De hele operatie bij Dell draait om customer choice: het bieden van oplossingen die passen bij zowel de behoefte als het budget van ondernemingen. Die customer choice kun je maar beperkt bieden wanneer je je klanten rechtstreeks bedient, want het aanbod beweegt zo meer richting maatwerk. Dell wil veel meer kunnen bieden aan haar klanten. Dat kunnen wij ook, maar niet zelf. Daarom leggen wij nu bij partners waar wij zelf niet goed in zijn: het bouwen van oplossingen voor klanten met de producten die Dell biedt.”

Infrastructuur

Dat geldt bij uitstek voor de Dell Software Group, waarvan Mark-Peter Mansveld het gezicht is voor de Benelux. “Dell Software werd in februari 2012 opgericht in de VS. Alle software-activiteiten van Dell werden erin ondergebracht. De opdracht was, om onze Enterprise Solutions-filosofie handen en voeten te geven. Later in 2012 werd Quest overgenomen. Quest was een grote speler in de Verenigde Staten. Hun database management tool Toad is zeer bekend in de markt. De omvang van Quest was dermate groot, dat het bedrijf ging fungeren als backbone voor Dell Software op juridisch vlak, maar ook in de support en op financieel en ordertechnisch gebied.”

Tjarko Kwee: “Toen Dell Quest overnam, sloegen wij twee vliegen in één klap, want sinds jaar en dag deed Internedservices veel zaken met Dell. Onze hele infrastructuur voor compute komt van Dell. Sinds de overname zie ik de hardware- en de software-takken van Dell ook echt naar elkaar toe groeien. Dat gaat ons grote voordelen opleveren.”

Ondersteunen

“Vandaag de dag is Dell Software Group een wereldwijde organisatie met 6.500 werknemers,” zegt Mansveld. “Wij groeien hard. Onze core business bestaat uit drie pijlers: wij faciliteren en managen transformaties in de IT van bedrijven op het gebied van ketenintegratie, met de apps en dergelijke die daarbij horen.”

“Daarnaast leveren wij tools voor business intelligence en information management. En tenslotte bieden wij oplossingen voor mobile workforce management. Deze drie pijlers ondersteunen wij met oplossingen voor businesscontinuïteit en data security, en dan vooral end-to-end enterprise security: van firewalls tot het managen van entiteiten. Alles bij elkaar hebben we meer dan 200 softwareoplossingen.”

Underdog

Dat brede palet maakt Dell Software uniek, vervolgt Mansveld. “Ook al zijn wij een aparte organisatie binnen Dell, onze filosofie is dezelfde: wij willen complexiteit eenvoudig en toegankelijk maken. Dat zeggen wij niet alleen, dat tonen wij ook. In enkele dagen richten wij een demo in op een case waar concurrenten vaak weken voor nodig hebben.

Wij ontwikkelen losse oplossingen, die direct uit de doos al 90% van de vraag kunnen draaien. De overige 10% is tweaken en tunen. Dat geeft ons een enorm voordeel ten opzichte van grote, logge platformen die alles moeten kunnen, als je maar lang genoeg aan de knoppen draait. In het begin was Dell Software de underdog. Inmiddels kunnen wij grote namen tot onze klanten rekenen: de Landelijke Politie, KPMG, Rabobank International. Onze concurrenten zakt de moed inmiddels in de schoenen wanneer zij horen dat wij meedoen op een Request For Proposal. Dat vind ik een goede zaak.”

  • U ontvangt geen spam, daar houden we zelf ook niet van.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.