Internedservices neemt hosting provider Net Ground over

IS Group B.V. (Internedservices), een dochteronderneming van Koninklijke KPN N.V. (‘KPN’) kondigt vandaag de overname aan van 100% van het aandelenkapitaal in Net Ground B.V., een leverancier van managed hosting -en clouddiensten in Nederland. Internedservices koopt dit belang van de huidige aandeelhouder, Netmen B.V. Financiële details worden niet bekend gemaakt.

KPN dochter Internedservices neemt managed hosting- en clouddienstverlener Net Ground over

De overname is een volgende stap in de strategie van KPN om zijn positie op de snelgroeiende Nederlandse cloud computing markt verder te versterken. Door de overname van Net Ground kan Internedservices haar managed-hosting-mogelijkheden uitbreiden en versterkt zij haar positie in de markt van e-business bedrijven en de publieke sector.

Jan Willem des Tombe, CEO van Internedservices: “Als dochteronderneming van KPN is het onze strategie om invulling te geven aan de toenemende vraag van onze zakelijke klanten naar clouddiensten die hun groei ondersteunen. Met de overname van Net Ground breiden we onze schaal en marktbereik verder uit en kunnen wij onze klanten nog beter helpen met de overstap naar de cloud. De overname en integratie van managed hosting- en cloud-leveranciers is een belangrijk onderdeel van onze strategie om ons marketleiderschap verder uit te bouwen.”

De ondernemingsraad van Internedservices heeft een positief advies afgegeven voor de transactie.