Bijzondere cloud computing overeenkomst Internedservices en Microsoft

Hybrid Cloud OS strategie Microsoft vraagt nieuwe rol van service providers

Internedservices, Nederlands marktleider in cloud computing en IT Services tekent een samenwerkingsovereenkomst met Microsoft voor het leveren van hybrid cloud computing oplossingen voor bedrijfskritische e-commerce websites, mediadiensten en Software-as-a-Service ondernemingen. Deze samenwerking staat symbool voor de nieuwe rol van de service provider.

Hybrid clouds

Centraal bij deze samenwerking staat de zogenaamde hybrid cloud. Deze maakt het mogelijk om losstaande onderdelen van een IT infrastructuur (on-premise, private cloud en public cloud) met elkaar te verbinden zodat applicaties en data op de meest geschikte plek kunnen draaien. Dat kan een specifieke locatie of land zijn, of juist gedistribueerd over de hele wereld. Met Microsoft Azure voorziet Microsoft in cloud capaciteit op globale schaal. Internedservices draagt zorg voor het 24/7 management van de hybrid cloud omgeving en biedt een groot aantal managed services en uitgebreide monitoring- en rapportagemogelijkheden.

Innovatieve propositie

Jan Willem des Tombe, CEO van Internedservices: “Met deze innovatieve propositie nemen we een aantal belangrijke drempels weg voor de adoptie van cloud computing als volwaardige IT oplossing. We leveren kennis en kunde om de stap naar de cloud te maken en we garanderen beschikbaarheid en performance van de cloud. Daarbij staan we in voor de veiligheid van applicaties en data. De specifieke kennis van Internedservices als Nederlandse service provider in combinatie met de globale schaal van Microsoft Azure maakt dit tot een unieke en zeer gewilde propositie.”

De nieuwe rol van de service provider

“Met de snelle volwassenwording en adoptie van cloud computing als volwaardige IT oplossing verschuift ook de rol van de service provider. In plaats van primair leverancier te zijn van IT capaciteit zal de nieuwe service provider zich steeds meer toeleggen op het adviseren en begeleiden van bedrijven en instellingen bij het maken van de stap naar de cloud. Vervolgens zal de service provider ook de zorg van IT-management uit handen nemen door cloud oplossingen te verrijken met de juiste IT services en garanties te geven op de beschikbaarheid en performance. Dat is de visie van Internedservices en daarin sluiten we naadloos aan op de Cloud OS strategie van Microsoft,” zegt Jan Willem des Tombe.

Microsoft Cloud OS strategie

“In de huidige tijd waar cloud en mobiliteit steeds belangrijker worden ontstaat een nieuwe rol voor service providers. Internedservices is hier een mooi voorbeeld van. Door Integratie van private, hosted en publieke Azure cloud platformen kan bestaande IT beter en sneller presteren. Met Cloud OS is Internedservices nog beter in staat om diensten te leveren met optimale controle, beveiliging en continuiteit,” aldus Isabel Moll, business group lead server en cloud platforms bij Microsoft.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.