Wat zijn Microsofts plannen voor Office?

Denk jij dat Office enkel bestaat uit Word, PowerPoint en Excel?

Als we 25 jaar teruggaan in de tijd is dat inderdaad het geval. Er is sindsdien wel bijzonder veel gebeurd: er zijn programma’s en ontelbaar veel features toegevoegd aan het pakket, er kwamen servers voor gebruik op kantoor en vervolgens clouddiensten zodat een eigen server beheren niet meer nodig is. Office is online beschikbaar op alle devices en in je webbrowser. Wat zijn de toekomstplannen van Microsoft met Office?

microsoft-plannen-met-office-blog

Productiviteit verhogen

Microsoft geeft aan dat het doorgaat met het verruimen van de definitie van ‘Office’. Dat doet het door features en diensten toe te blijven voegen aan het kantoorsoftwarepakket. Dankzij de jarenlange ervaring en ontwikkeling hoeft het wiel niet opnieuw uitgevonden te worden. De ambitie is om productiviteit en bedrijfsprocessen naar het volgende niveau te tillen en daarvoor de best denkbare werkplek te creëren.

Dit behelst veel meer dan alleen het omzetten van Officeservers naar een Office 365 dienst. Voor het beste Officepakket worden alle registers opengetrokken. Dat blijkt wel uit de diensten die met grote regelmaat in het pakket verwelkomd worden. Wanneer je nu Office zegt, zeg je ook Microsoft Dynamics, Power BI (hiermee breng je je bedrijfsdata tot leven zodat je trends direct kunt herkennen en kansen sneller kunt benutten) en Intune (mobile device management), maar ook Office 365, Skype for Business en de reeds bekende Officeprogramma’s.

Voor zakelijk en privé

Microsoft wil met Office helpen om jou en je organisatie productiever te maken; of je nu feedback van klanten bekijkt, je met je team verkoopcijfers vergelijkt of dat jouw IT-beheerder de mogelijkheid heeft om alle devices centraal te beheren. Microsoft noemt dit ‘dual use’, waarmee het voorheen voornamelijk doelde op het gebruik van de verschillende apps voor zakelijk en privé.

[clickToTweet tweet=”Microsoft wil met Office helpen om jou en je organisatie productiever te maken. #Office #Office365″ quote=”Microsoft wil met #Office helpen om jou en je organisatie productiever te maken.”][/clickToTweet]

Klanten maken namelijk gebruik van verschillende systemen op meerdere apparaten, zoals Android of iOS op een telefoon of tablet en ook een Windows pc. Om op ieder apparaat dezelfde ervaring te hebben, is het belangrijk voor Microsoft om applicaties cross-platform te ontwikkelen.

Mobiel wordt nog belangrijker

Dit alles houdt in dat Office nog duidelijker aanwezig zal zijn op de plaatsen waar ze dat nu al is. Office is al lange tijd geen pure desktopsoftware meer; de mobile apps worden continu doorontwikkeld en zowel de software als de mobiele apps zijn beschikbaar in de cloud. Deze cloud maakt het mogelijk dat de Outlook mail app op iOS je vertelt welke e-mail je waarschijnlijk het eerst wilt lezen omdat de mail in de cloud geanalyseerd wordt.

Met Microsoft Garage worden nieuwe ideeën omgezet naar projecten. Invite voor iOS geeft je bijvoorbeeld meerdere tijdopties voor een meeting. Met Sway kun je door content toe te voegen snel en gemakkelijk interactieve rapportages en presentaties maken. Delve geeft inzicht in waar je collega’s mee bezig zijn. Door veel nieuwe features uit te proberen en beschikbaar te maken via de cloud, bereikt Microsoft snel een grote gebruikersgroep. Als zo’n nieuwe functie werkt en aanslaat kan deze direct geïntegreerd worden in Office.

Automatisch aanleren

Net als Windows is ieder onderdeel van Office nu een service, met regelmatige updates en nieuwe features. Waarschijnlijk zullen de meeste toevoegingen aan Office dankzij machine learning tot stand komen. Deze techniek wordt al gebruikt voor de designopties van Sway en het doen van voorspellingen op basis van bestaande cijfers. Dit alles dankzij de voordelen van de cloud, die het verzamelen en analyseren van big data naar een nieuw niveau hebben getild.

Office 365 nu aanvragen of meer informatie

Veel organisaties zien de voordelen van Office en maken de overstap naar Office 365. Wil jij weten wat de voordelen zijn? Lees het hier en kies direct het pakket dat bij je past. Wij gaan dan gelijk voor je aan de slag. Liever eerst contact met een specialist? Vul dan hieronder jouw gegevens in.