Nog slimmer werken in Office 365 met deze nieuwe features

Microsoft zet vol in op door machine learning aangedreven features in het Office-pakket, getuige de aankondiging van een aantal updates voor Office 365.

Tijdens de Ignite conferentie onthulde het bedrijf een aantal nieuwe mogelijkheden voor Word, Outlook, PowerPoint, Excel en Sway. Met deze nieuwe toevoegingen laat Microsoft zien dat het goed heeft geluisterd naar de wens van haar gebruikers, vooral op het gebied van samenwerking en bestandsdeling.
Slimmer werken met Office 365

Een nieuwe feature in Word en Outlook genaamd Tap maakt het gemakkelijker voor mensen om informatie uit relevante bestanden binnen de organisatie te halen en te gebruiken in een e-mail of document dat ze aan het schrijven zijn. Zo kan Tap bijvoorbeeld voorstellen om inhoud van Excel of PowerPoint in een e-mail te verwerken.

Content hergebruiken

De nieuwe functies zijn bedoeld om gebruikers te helpen content te hergebruiken binnen de organisatie in nieuwe e-mails en bestanden. Gebruikers kunnen enkel de bestanden zien en invoegen waarvoor ze bevoegd zijn, gebaseerd op de privacy- en security-settings van de organisatie.

Puike presentaties

QuickStarter is een feature van PowerPoint en Sway; wanneer over een bepaald onderwerp geschreven gaat worden, wordt het bestand vast deels ingevuld met inhoud gebaseerd op informatie die uit Bing wordt gehaald. Bij het starten van een nieuwe presentatie, zullen PowerPoint en Sway vragen welk onderwerp behandeld gaat worden. Vervolgens kan gekozen worden uit een lijst met sjablonen gebaseerd op dat onderwerp, samen met een aantal begin-slides die gekozen kunnen worden om te gebruiken in de presentatie.

Slides worden gevuld met informatie uit de Bing knowledge graph en afbeeldingen met een Creative Commons licentie. Het is al beschikbaar voor Sway op het web, de implementatie in de desktopapplicatie volgt later dit jaar.

office-365-powerpoint
PowerPoint is een geweldig programma om presentaties in te ontwerpen. Toch kan het een uitdaging zijn om deze ook visueel aantrekkelijk te maken, zeker als veel tekst en opsommingen gebruikt worden. Daar is Microsoft mee aan de slag gegaan en heeft PowerPoint Designer ook van een update voorzien. Met de nieuwste versie versie wordt de gebruiker geholpen met het prettig laten ogen van tekst en lijsten (de bulleted lists). Het is onderdeel van Microsofts ambitie om het gemakkelijker voor gebruikers te maken om goed uitziende presentaties te maken.

office-365-excel
Excel-gebruikers zijn niet vergeten in deze updateronde. Er komt een nieuwe feature voor datavisualisatie beschikbaar voor de desktop later dit jaar. Deze nieuwe optie maakt het mogelijk voor gebruikers om informatie weer te geven op een kaart. Deze visualisatie wordt aangedreven door Bing Maps.

MyAnalytics

Tot slot is Delve Analytics aangepast naar MyAnalytics, waarmee gebruikers kunnen zien hoe ze hun werktijd besteden vergeleken met hun collega’s. Naast de resultaten die enkel voor de gebruiker zelf zijn, gaat Microsoft nieuwe mogelijkheden uitrollen voor teamleaders en teammembers om beter samen te werken.

Nog geen Office 365? Bestel vandaag nog

Office 365 biedt de tools waarmee u uw werk gedaan krijgt. Waar u maar wilt en wanneer u maar wilt. U kunt Office 365 direct bestellen en in de meeste gevallen dezelfde dag nog aan de slag met uw nieuwe dienst, zodat ook u geniet van de voordelen van uw kantoorsoftware in de cloud.

Office 365 nu aanvragen