Performance en veiligheid: winst voor uw webshop

Voor een succesvolle webshop zijn performance en veiligheid van levensbelang. Webpagina’s moeten altijd snel laden, de conversie moet top zijn en de klantgegevens horen veilig te zijn opgeslagen. Bovendien moet u goed bij de les blijven in het snel veranderende e-commercelandschap. Presteert uw webshop optimaal, of kunt u winst behalen op het gebied van performance en veiligheid? Dat ontdekt u met een cloudscan.
webshop-performance-veiligheid-blog

Performance en veiligheid steeds belangrijker

Klanten willen een goed presterende en veilige webshop. Dat beseft ook Google: performance en veiligheid spelen een steeds grotere rol in de ranking. Pagespeed was al een bekende ranking factor en in maart 2015 werd bekend dat Google experimenteert met een performance-indicator in de zoekresultaten. Een langzame pagina krijgt een rood ‘slow’-label in de zoekresultaten en een snelle krijgt een groen ‘fast’-label. Het logische gevolg is dat een webshop met het label ‘slow’ minder bezoekers krijgt.

De invloed van uw hostingoplossing

Het is duidelijk dat performance en veiligheid cruciaal zijn voor de omzet van uw webshop. Die prestaties zijn niet alleen afhankelijk van het CMS; ook de onderliggende hostingoplossing heeft er direct invloed op. Veel webwinkeliers laten wel de functionaliteiten van de webshop uitgebreid testen, maar besteden onvoldoende aandacht aan de hostingoplossing. Dat is een gemiste kans, want hoeveel tijd en aandacht er ook besteed is aan de front-end, wanneer de onderliggende hostingoplossing niet in orde is, dan zal een webshop nooit snel laden en zijn klantgegevens nooit veilig opgeslagen.

Doe de cloudscan

Om de prestaties van uw webshop inzichtelijk te maken, heeft Internedservices een cloudscan opgesteld. Deze scan geeft u inzicht in de prestaties en risico’s van de huidige hostingoplossing. De cloudscan bestaat uit een complete doorlichting van uw huidige omgeving.

Onze cloudspecialist doorloopt met u een serie vragen om de mogelijkheden (kansen) en beperkingen van de cloud voor uw organisatie te bepalen. Dit kan het startpunt zijn waarin wij voor u een (technical) deepdive doen op uw wensen en huidige omgeving. U krijgt een goed beeld van de mogelijkheden om uw omgeving te optimaliseren, plus de stappen die u moet nemen om daar succesvol te komen.

Het beste advies over uw hostingoplossing

Internedservices is specialist in business critical webhosting. Als aanbieder van webhostingoplossingen met een hoge toegevoegde (kennis)waarde zorgen wij ervoor dat webomgevingen altijd goed bereikbaar zijn voor de gebruiker. Performance en veiligheid zijn kritische onderdelen van een hostingplatform, die een belangrijke rol spelen in het uiteindelijke succes van de webshop. Heeft u problemen met uw webshop, of wilt u de zekerheid hebben dat de hostingoplossing goed is ingericht? Neem dan contact op met onze specialisten. Wij kunnen het hostingvraagstuk bespreken en u voorzien van het beste advies.

Vul hieronder uw gegevens in, wij nemen dan contact met u op voor een gratis en vrijblijvende cloudscan.