Spookfacturen verzonden naar klanten van hostingbedrijven

Spam kennen we allemaal, en dat kunnen we ook steeds beter herkennen. Het komt echter steeds vaker voor dat mensen worden lastiggevallen met brieven die eruit zien als factuur. Lees hier wat u er het beste mee kunt doen.

Spookfactuur-Domein-Host-Nederland

Sinds 31 maart 2014 waarschuwt het Fraude Helpdesk Meldpunt Nederlandse internetgebruikers voor Domein Host Nederland. Zij versturen brieven die zijn opgemaakt als factuur, maar feitelijk een aanbieding zijn. Op deze wijze hopen ze dat mensen op de ‘aanbieding’ in gaan. Omdat het om een aanbieding gaat, is het absoluut niet nodig om opvolging te geven aan de brief.

Domein Host Nederland is niet de enige partij die zich schuldig maakt aan deze praktijken. De laatste tijd zijn ook veel zogenaamde octrooibureaus actief die u een herinnering lijken te sturen voor verlenging van een merkrecht of beeldmerk. Ook dit is geen echte herinnering en behoeft geen opvolging.

Mocht u een brief als deze ontvangen, doe dan vooral niets met de afzender in kwestie, maar neem contact op met de FraudeHelpdesk. Ook als u niet zeker bent kunt u contact opnemen, u bent er dan zeker van dat u geen geld overmaakt wanneer dat niet nodig is.

  • U ontvangt geen spam, daar houden we zelf ook niet van.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.