Naar de Cloud: uw omgeving innoveren en optimaliseren

Wanneer u overweegt over te stappen naar de cloud wilt u gebruikmaken van haar vele voordelen, zoals een stabiele omgeving voor uw e-business activiteiten, een veilige werkomgeving die voor uw medewerkers vanaf iedere locatie toegankelijk is en een verhoogde business agility.

Na een aantal logische stappen richting de cloud, komt het moment dat u daadwerkelijk gebruik kunt maken van de nieuwe omgeving. In dit artikel beschrijven wij hoe u samen met uw cloudleverancier uw cloud-omgeving altijd blijft verbeteren.

man-stad-innoveren-ontwikkelen-cloud-blog

Dit artikel is onderdeel van onze whitepaper: In 7 stappen succesvol naar de cloud. Eerder beschreven wij verschillende stappen in dit proces: het onderzoek, het selecteren van de juiste cloudleverancier, het ontwerpen en testen van uw toekomstige cloud-omgeving en de oplevering daarvan. In dit artikel gaan we in op de laatste stap: de evaluatie en innovatie van de nieuwe cloud-omgeving.

U heeft dankzij uitgebreid onderzoek de wensen voor uw cloud-omgeving kunnen vaststellen die aansluiten bij de mogelijkheden en onmogelijkheden van uw organisatie. Nadat u op basis van dit onderzoek een plan heeft opgesteld, heeft u een cloudleverancier gekozen die uw wensen in praktijk kan brengen. Samen met uw cloudleverancier heeft u een cloud-omgeving ontworpen die precies aansluit bij de behoeften van uw organisatie. De ontwerpfase is doorlopen, de omgeving is uitgebreid getest en vervolgens klaar voor gebruik opgeleverd. Maar hoe zorgt u er voor dat uw cloud-omgeving up-to-date blijft zodat u deze optimaal kunt benutten? En hoe zit het met eventuele verbeterpunten?

Het belang van optimalisatie en innovatie

De verwachtingen van uw medewerkers en uw doelgroep zijn hooggespannen. Om aan deze verwachtingen te voldoen, is het belangrijk dat u snel kunt inspelen op nieuwe ontwikkelingen. Nieuwe technologieën volgen elkaar in razend tempo op en uw IT-infrastructuur mag natuurlijk niet het struikelblok vormen wanneer u vooruit wilt. Daarom begint direct na de inge­bruikname van de cloud-omgeving de volgende fase: het optimaliseren en innoveren van uw cloud-omgeving.

[clickToTweet tweet=”Na de ingebruikname van de #cloud-omgeving de volgende fase: de #optimalisatie van de omgeving.” quote=”Na de ingebruikname van de cloud-omgeving de volgende fase: het optimaliseren en innoveren van de omgeving.”]

De rol van de cloudleverancier

Er zijn veel verschillende typen cloudleveranciers. Sommigen denken actief met u mee en stellen zich op als partner, anderen zijn reactief en blussen enkel eventuele brandjes. Heeft u zelf relatief weinig kennis van IT en/of de cloud? Selecteer dan een cloudleverancier die met u meedenkt en een duidelijke visie heeft op de IT-markt en de sector waarin u opereert. Op die manier kunt u nieuwe ontwikkelingen op infrastructuur- en applicatieniveau snel integreren én speelt u in op de wensen van uw doelgroep en uw organisatie.

Tegelijk met het dagelijks beheer worden ontwikkelingen op infrastructuur- en applicatieniveau geconstateerd. Mist er iets, kan een proces eenvoudiger of vraagt uw doelgroep om vernieuwing? De verbeterpunten worden door uw service manager genoteerd en besproken met een consultant en expertteam. Mogelijk is een voor u nieuw probleem al vaker opgelost door uw cloudleverancier. De verbeterpunten worden systematisch uitgezocht, getest en doorgevoerd, nadat u akkoord heeft gegeven. Zo waarborgt u een optimale gebruikerservaring voor uw medewerkers en uw doelgroep.

Op naar de cloud

Overstappen naar de cloud hoeft u geen hoofdbrekens te kosten als u bijgestaan wordt door professionals die ruime ervaring hebben met het begeleiden van organisaties naar de cloud. Zij kunnen er voor zorgen dat het ontwerp van de cloud-omgeving naadloos aansluit bij uw wensen. De bouw en oplevering van deze nieuwe omgeving worden door zowel uw eigen project manager, het testteam als uw cloudleverancier voortvarend ter hand genomen. Ondertussen worden, indien noodzakelijk, uw medewerkers getraind in het gebruik van de nieuwe omgeving.

Van het ontwerp en de bouw tot de evaluatie en innovatie van uw nieuw opgeleverde cloud-omgeving: een succesvolle transitie van uw organisatie naar de cloud begint met het zetten van de eerste stap, het uitvoeren van een onderzoek.

Succesvol naar de cloud met de cloudscan van Internedservices

Internedservices is u hierbij graag van dienst door middel van de Cloudscan. Onze cloudspecialist doorloopt met u een serie vragen om de mogelijkheden, kansen en beperkingen van de cloud voor uw organisatie te bepalen. Als het nodig is wordt hierbij een (technical) deepdive uitgevoerd. Daarnaast werkt Internedservices in deze fase een business case voor u uit.

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden die de cloud uw organisatie kan bieden? Vraag dan nu de gratis Cloudscan aan. Vul hieronder uw gegevens in; wij nemen dan contact met u op om een Cloudscan te plannen.