VMware Cloud op AWS: KPN is de eerste!

Op donderdag 12 april organiseerde KPN zijn Digital Dutch event in Hangaar2 te Katwijk. De centrale vraag tijdens het event was ‘hoe kunt u in digitale transformatie succesvol zijn’? VMware was een van de Diamond Partners van het event dat met vier rondes van 250 deelnemers zeer goed bezocht is. Hier is de nieuwe samenwerking tussen KPN, AWS en VMware gepresenteerd aan de top van het Nederlandse bedrijfsleven.

KPN eerste partner VMware AWS

Het nieuws dat VMware tijdens KPN Digital Dutch naar buiten bracht was dat KPN zijn succesvolle en langdurige partnership met VMware uitbreidt voor het leveren van clouddiensten. Daarmee is KPN nu de eerste gevalideerde partner voor VMware Cloud op AWS binnen het VMware Cloud Provider Program in Nederland. Op VMware gebaseerde managed services kunnen hiermee geleverd worden op locatie van de klant, in KPN-datacenters en bij Amazon Web Services. Door de samenwerking van VMware met AWS wordt KPN de belangrijkste aanbieder van hybride clouddiensten in de Nederlandse markt.

We spraken hierover met Leon de Werker, Senior Regional Director Benelux van VMware en met Robin Scholten, Algemeen Directeur KPN Internedservices.