Waarom Hosted Desktop klaar is voor uw organisatie

De desktop is wellicht de belangrijkste ontwikkeling voor productiviteit in de geschiedenis van computergebruik. We kunnen ons niet meer voorstellen hoe het is om een computer zonder grafische interface of GUI te gebruiken; het intuïtieve klikken op iconen in plaats van het onthouden van ingewikkelde commando’s betekende een revolutie op computergebied die het gebruik van de desktop voor iedereen toegankelijk maakte.

De volgende ontwikkeling op dit gebied is de online desktop, ook wel VDI of hosted desktop. De excuses van weleer gelden niet meer en de voordelen van hosted desktops overtuigen steeds meer bedrijven.

hosted-desktop-voor-uw-organisatie

Geen excuses meer

De afgelopen jaren zijn verschillende redenen door organisaties aangehaald die goed gebruik van hosted desktops tegenhielden. Deze argumenten zijn vandaag de dag niet meer relevant; de techniek is meer dan klaar om desktops vanuit de cloud te serveren. Hieronder staan een aantal genoemde excuses en de uitleg waarom deze niet meer aan de orde zijn.

Opslag

In de begindagen van hosted desktops was opslag een bottleneck. Er moest bij de inrichting goed overwogen worden hoe storage efficiënt ingezet werd. Niet zozeer de hoeveelheid opslag, maar de hoeveelheid I/O (input/output) – de hoeveelheid gelijktijdig te verwerken communicatie – was een probleem, zeker wanneer tientallen gebruikers tegelijk volop bezig waren in hun omgeving. De kosten voor opslag zijn inmiddels drastisch gedaald en de oplossingen voor verwerking van data zijn een stuk sneller en intelligenter geworden. Werken in de cloud is daarom minstens even prettig als op een computer.

Grafische interface

De gebruikerservaring van virtuele desktops was in de begintijden niet om over naar huis te schrijven. De normale huis-tuin-en-keukengebruiker kon er nog enigszins mee uit de voeten, maar zodra designers of andere gebruikers die veel grafische applicaties gebruikten ermee aan de slag moesten was er weinig plezier te beleven. Tegenwoordig is het mogelijk hosted desktops te gebruiken met GPU (Graphics Processing Unit) op verschillende niveaus. De gewone gebruiker heeft slechts een klein gedeelte van de GPU nodig voor een goede ervaring. Gebruikers met zware grafische bewerkingsprogramma’s kunnen een desktop gebruiken die net zo goed of zelfs beter is dan een workstation onder het bureau.

Management voor hosted desktops

Nog niet zo lang geleden was het uitrollen en onderhouden van hosted desktops een lastig proces. Voor het uitrollen van zo’n desktop wordt een zogeheten image gemaakt. Als een applicatie bij de ene gebruiker wel geïnstalleerd mag worden en de andere niet, zijn verschillende images nodig. Het onderhouden van alle images was een complex proces. Inmiddels bestaan technologieën voor applicatiemanagement die deze problemen wegnemen. Daarnaast zijn veel applicaties tegenwoordig beschikbaar online. Het is hierdoor niet meer nodig om ze mee te installeren op een hosted desktop.

Veel voordelen van hosted desktops

Nu we het hebben gehad over de issues uit het verleden, kunnen we ons richten op de voordelen die online werkplekken organisaties kunnen brengen. Als de virtuele werkplek enkel ter vervanging zou dienen van de computer op kantoor, dan zou dat geen reden hoeven zijn om over te stappen. De wereld waar we in leven en werken verandert echter in een rap tempo. We zijn gewend om te kunnen werken waar we dat willen en wanneer we dat willen. De techniek hoeft hierin geen belemmerende factor meer te zijn.

De belangrijkste voordelen van het werken in de cloud zijn:

  • Altijd en overal toegang tot uw data en bestanden, vanaf ieder device
  • Toegang tot o.a. e-mail, Microsoft programma’s en eigen applicaties
  • Toegang tot software (o.b.v. ASP) voor Accountview, AFAS, Exact, Caseware, Qics en vele andere programma’s
  • Geen investeringen in hardware en altijd de nieuwste software beschikbaar
  • Lage kosten per medewerker en betalen naar gebruik
  • Eenvoudig zelf gebruikers toevoegen en verwijderen
  • Veiligheid van uw bedrijfsgegevens gegarandeerd

Laat u overtuigen en vraag een gratis proefperiode aan

Hosted desktops kunnen meer dan ooit tevoren. Problemen uit het verleden zijn opgelost door technologische ontwikkelingen en de voordelen spreken voor zich. Wilt u ook uw complete werkplek in de cloud en genieten van de voordelen die deze oplossing u biedt? Vraag dan een gratis proefperiode aan. Wij nemen contact met u op om de proefperiode te activeren. U kunt ook contact opnemen met een specialist van Internedservices via 088 – 480 3000.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.