Zoekt u het veilige zakelijke alternatief voor Dropbox?

Oriënteert u zich, net als vele andere organisaties, op een mogelijke overstap naar de cloud? Uw medewerkers hebben de cloud al massaal omarmd, maar is deze clouddienst eigenlijk wel veilig voor uw zakelijke bestanden?

man-op-splitsing-keuze
Zelfs op de werkvloer heeft de cloud haar intrede gedaan. Denk bijvoorbeeld aan (gratis) online opslagruimte zoals Dropbox, Google Drive of OneDrive. Medewerkers gebruiken persoonlijke accounts om documenten te delen of om thuis en onderweg verder te werken. Dat is niet de plek waar bedrijfskritische informatie thuishoort, een zakelijke cloud-omgeving is dat wel. Is dit ook de oplossing voor uw organisatie?

De gevaren van public cloudoplossingen

Een belangrijk element van thuis-, mobiel of flexwerken is dat uw medewerkers ‘altijd en overal’ kunnen beschikken over bestanden en bedrijfsdata. Zij moeten deze bestanden eenvoudig en veilig kunnen delen en er moet altijd een back-up aanwezig zijn. Daarnaast wilt u helderheid over de opslag van de bedrijfsdata. Waar en hoe wordt mijn data bewaard? Wie heeft er allemaal toegang tot onze bestanden?

De publieke opslagdiensten slaan de data buiten de Nederlandse grenzen op, waardoor de nationale wet- en regelgeving hierop niet van toepassing is. Buitenlandse overheden hebben mogelijk toegang tot de data omdat de wetgeving in dat land het toestaat bestanden te bekijken. Amerikaanse diensten mogen dankzij hun wetgeving ook op servers kijken als het bedrijf Amerikaans is. Dat maakt het een ongeschikt medium voor Nederlandse organisaties en instellingen, omdat niet aan alle compliancy-eisen kan worden voldaan. Maar hoe kunt u dan wel simpel en veilig bestanden delen met collega’s?

Een alternatief voor uw organisatie

Gelukkig bestaan er alternatieven, met dezelfde mate van veiligheid en flexibiliteit als de publieke opslagdiensten, maar zonder de zorgen van buitenlandse ogen die mee mogen kijken op de servers. Wat u zoekt is een private cloudoplossing voor het synchroniseren en delen van bestanden binnen uw organisatie. Private, omdat de omgeving alleen voor uw organisatie wordt opgezet. En cloud, omdat al uw medewerkers toch met alle devices, op ieder moment toegang hebben tot de dienst. Met zo’n eigen cloud-oplossing moet het in ieder geval mogelijk zijn om:

  • bestanden te traceren (waar staan de bestanden en met wie zijn deze gedeeld?);
  • bestanden veilig te delen, eenvoudig te beheren en versleuteld op te slaan;
  • uw eigen huisstijl en branded apps toe te voegen;
  • te integreren in uw bestaande infrastructuur en het eigen auto-provisioning systeem;
  • externe koppelingen te maken met SharePoint en andere public cloudoplossingen;
  • de software op eigen servers of op ISO-gecertificeerde servers te laten draaien.

ownCloud: Centraliseren, synchroniseren en delen van bestanden

Er zijn meerdere private-cloudoplossingen op de markt die aan bovenstaande eisen voldoen, maar geen enkele heeft zo’n actieve gebruikers- en ontwikkelaarsgroep als ownCloud. Met inmiddels ruim drie miljoen gebruikers is het de grootste gemeenschap voor beveiligde filesync– en sharingdiensten. Daarmee is de continuïteit en ontwikkeling van ownCloud verzekerd. Er wordt voldaan aan de eisen voor gegevensbeveiliging bij grote organisaties; de bestanden en de cloudoplossing vallen onder de Nederlandse wetgeving.

Met ownCloud is het mogelijk de software op een eigen server te laten draaien, of op servers die draaien in Nederlandse ISO27001 gecertificeerde datacentra. Hierdoor heeft u controle over de privacy van uw vertrouwelijke bestanden. De datacenters van Internedservices voldoen aan alle eisen die overheidsinstellingen stellen, waaronder ISO27001, ISO9001, ISO14001 en ISAE3402 certificeringen. Onze beveiligingsmaatregelen voldoen aan de verschillende richtlijnen voor informatiebeveiliging van de overheid, zoals de BIR, VIR, BIG en NCSC.

Krachtenbundeling voor de beste ervaring

Om de beste private cloud-oplossing te kunnen bieden werken we samen met Netaffairs. Netaffairs is een specialist op het gebied van cloudservices en in 2014 door ownCloud erkend als eerste solution partner in Nederland. Als solution partner ondersteunen zij organisaties bij de implementatie en het gebruik van ownCloud. Sinds 1 januari 2015 is Internedservices een ownCloud partner van Netaffairs. De kennis van Netaffairs op het gebied van ownCloud is samen met Internedservices als grootste onafhankelijke Nederlandse aanbieder van IT- en cloud solutions, een ideale combinatie.

“Deze samenwerking biedt ons veel mogelijkheden om meer organisaties te helpen met het in gebruik nemen van een eigen public clouddienst. Met de certificeringen en hostingoplossingen van Internedservices kunnen wij organisaties met behoefte aan zekerheid op het gebied van beveiliging een ijzersterke totaaloplossing leveren,” aldus Richard Groen, Managing Director Netaffairs.

Daan Hoeksema, accountmanager Internedservices: “Er is een sterke behoefte aan de functionaliteit die ownCloud biedt. Samen met een veilig hostingplatform en een compleet aanbod van advies, implementatie en technisch beheer verkrijgen organisaties een optimale oplossing.”

Gratis 30 dagen proberen

Bent u klaar voor de volgende stap? We bieden u graag een kosteloze proefperiode van 30 dagen aan. Vul hieronder uw gegevens in, dan nemen wij contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.