Zorg & E-health

 • Dankzij ICT kunnen zorginstellingen aandacht voor de patiënt of cliënt centraal stellen.

  Pieter Rahusen, Manager Market Development Public bij Ricoh

Managed Hosting voor de zorgsector

De gegevens die in uw organisatie worden gedeeld moeten veilig worden opgeslagen. Ze dienen altijd beschikbaar te zijn maar enkel voor diegenen die daar toegang tot mogen hebben. Daarnaast moeten uw applicaties en programma’s die op uw platform draaien up-to-date blijven om de veiligheid van uw gegevens te garanderen.

Het beheren van zo’n platform is een vak apart. Daarom is het verstandig om dit neer te leggen bij een specialistische partij, met de juiste certificeringen die garanderen dat er veilig met uw data wordt omgegaan. Het uit handen geven van het beheer wordt Managed Hosting genoemd. Alles wat met beheer, onderhoud en updates te maken heeft wordt voor u gedaan zodat u zich bezig kunt houden met uw expertise: zorg verlenen. Een bijkomend voordeel is dat Managed Hosting op den duur veel kostenefficiënter is dan zelf uw platform beheren. Zo houdt u uw kosten laag, wel zo fijn.

 

Interessante artikelen over Zorg & ICT

 • KPN Internedservices werkt voor uiteenlopende zorginstanties

  Vele ministeries, decentrale overheden, publiekrechtelijke organisaties, zorginstellingen en onderwijsgroepen maken reeds gebruik van de diensten van Internedservices. In de Gezondheidszorg hebben wij klanten zoals de Baalderborg Groep, stichting Mirro, Evean, Reinaert Kliniek, Welzijn MensenWerk, Medisch Centrum Haaglanden, VUmc, Parnassia Groep, Revant, Blijf Groep, Cordaan, Revalidatie Friesland, Maastricht UMC en vele andere.

  Internedservices is de ideale partner voor de softwareleverancier die haar software als SaaS kan aanbieden aan organisaties binnen de Zorg. De security-faciliteiten, certificeringen en onze cloud-oplossingen bieden softwareleveranciers een stabiele basis om klanten een uitstekende SaaS-oplossing te leveren.

 • NEN 7510: informatiebeveiliging in de zorg

  Wij hechten bijzonder veel waarde aan veiligheid en een goede beveiliging. Daarom beschikken we over verschillende ISO-certificeringen, waaronder ISO 27001 voor informatiebeveiliging.

  Specifiek voor de zorgsector beschikken we ook over de NEN 7510 certificering, waarin extra aandacht wordt geschonken aan onder andere privacybescherming. De organisaties waarop deze norm zich richt, variëren van individuele zorgverleners tot grote zorginstellingen en andere organisaties die bij de informatievoorziening in de gezondheidszorg zijn betrokken, zoals netwerkorganisaties en zorgverzekeraars.

   

 • Veiligheid, betrouwbaarheid en integriteit

  Internedservices begrijpt het belang van veiligheid, betrouwbaarheid en integriteit van uw data. De maatregelen en faciliteiten die Internedservices hiervoor treft zijn erop gericht deze veiligheid te borgen. De maatregelen worden dan ook ieder jaar getoetst middels ISO 27001, ISO 9001, ISAE 3402 en begin 2015 tevens conform de NEN 7510 auditnorm. Daarnaast zijn de datacenters van Internedservices gecertificeerd conform ISO 14001 en voldoet de omgeving van Internedservices aan de BIR-, VIR- en NCSC- richtlijnen.

   

  iso-27001-2013 iso-9001-2008 iso-2000 isea-3402 nen-7510

 • Bovendien biedt Internedservices een breed pakket aan security services:

  • Anti-DDoS (Denial of Services)
  • IDS / IDP (Intrusion Detection Services)
  • Server certificaten
  • DigiD authenticatie voor websites
  • HSM (Hardware Security Module voor Server certificaten)
  • Firewalling (shared en dedicated)
  • Antivirus / anti-spam
  • Beveiligingsmaatregelen ISO 27001
  • Internedservices heeft 5 datacenters voor disaster recovery
  • Internedservices is een 100% Nederlands bedrijf
 • Schaalbaar en flexibel

  In de zorgsector komt het regelmatig voor dat grote groepen medewerkers onder invloed van politieke ontwikkelingen moeten verschuiven naar andere locaties, instellingen of gemeentes. Dit zorgt er vaak voor dat er groei en/of krimp ontstaat in uw zorgorganisatie. Dit vereist schaalbaarheid in het ICT-landschap. De zorginstelling zal flexibel met haar ICT-omgeving moeten meebewegen zonder verlies van beschikbaarheid of veiligheid. Internedservices voorziet in die flexibiliteit en schaalbaarheid, waarbij kostenefficiëntie zorgt voor stabiliteit in de beleidsvoering.

 • Internedservices beheert en optimaliseert uw IT omgeving zodat u zich kunt focussen op de zorg

 • Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie?

  Neem direct contact op met een van onze experts.

  Bent u enthousiast geworden over deze case en benieuwd hoe we dit voor uw organisatie kunnen realiseren? Bel ons dan op 088-4803000 of vul onderstaand formulier in, dan nemen we contact met u op.