Hoe maak ik gebruik van WordPress of een ander CMS?

Voor WordPress (of een andere CMS) heeft u een Unix hostingpakket nodig met een database. Bij een Unix Plus of Unix Perfect is een database inbegrepen, waardoor deze geschikt zijn om WordPress of een ander CMS te gebruiken. In het onderstaande gaan wij uit van WordPress, maar voor een ander CMS geldt in principe hetzelfde. Voor meer informatie aangaande het betreffende CMS raden wij u aan hun website te bezoeken.

U kunt de bestanden voor het gebruik van WordPress downloaden vanaf de site van WordPress. De Nederlandstalige website van WordPress vindt u op http://nl.wordpress.org/

Pak deze bestanden uit met behulp van bijvoorbeeld Winzip. Upload de bestanden vervolgens met uw FTP programma naar uw Unix hostingpakket, in de www map.

Vervolgens gaat u naar uw website, waarbij u de installatiepagina ziet. Deze zal vragen of u een configuratiebestand wilt aanmaken. U kunt dit bevestigen.

LET OP! Als u geen installatiescherm ziet dan kunnen er een aantal oorzaken zijn:

    • Verzeker u ervan dat de bestanden op de juiste plaatst in de www map zijn geplaatst en voldoende rechten hebben (755 voor bestanden, 644 voor mappen.)
    • Controleer of uw Hostingpakket daadwerkelijk een Unix hostingpakket is.  U kunt dit nagaan in uw mijn.is.nl pagina door te gaan naar Producten > Domeinen & Webhosting > [ > Info. Hier hoort onder Operating System Unix te staan. Het IP adres zal dan beginnen met 82.201.35…
    • Als uw domein in verhuizing is dan is de website nog niet te bezoeken. U kunt dan met een wijziging in het bestand HOSTS op uw computer het domein en IP adres toevoegen om vooruit te lopen op de verhuizing. Als u een omzetting van Windows naar Unix hebt aangevraagd dan heeft u van ons een tijdelijke URL ontvangen.

De WordPress wizard zal om gegevens vragen. Deze vindt u terug in de oplevering van uw Unix Webhosting pakket.

Bij Database Host kunt u de host opgeven die bij de databasegegevens in uw mijn.is.nl omgeving  is vermeld.

Na het voltooien van de WordPress Wizard kunt u de website in gebruik nemen. Heeft u verdere vragen met betrekking tot het gebruik van WordPress dan kunt u informatie terugvinden op de website van WordPress zelf. Vragen kunt u onder andere stellen via het Nederlandstalige WordPress forum op http://nl.forums.wordpress.org/.