Hoe stel ik Filezilla in om een verbinding te maken?

In Filezilla gaat u naar Bestand > Sitebeheer. Hier kiest u voor Nieuwe Site.

Hier geeft u uw hostnaam op, zet u uw inlogtype op Normaal en vult u uw gebruikersnaam en wachtwoord in.

De overige opties in dit scherm kunt u leeglaten of op de standaard waarde laten staan. Filezilla kiest dan voor u de meest gangbare instellingen en deze zijn voldoende om verbinding te maken met uw webhostingpakket.

ftp verbinding 1

Onder het tabblad Geavanceerd kunt u mapinstellingen opgeven.

De Standaard lokale map is de locatie waar u uw lokale kopie van uw website op uw computer heeft staan en waarvandaan u bestanden upload en naartoe download.

De Standaard externe map is de locatie binnen uw hostingpakket waar u de bestanden plaatst. Het zichtbare gedeelte van uw website begint in de www map. U kunt bij deze optie /www opgeven om de bestanden op de juiste plaats van uw webhostingpakket te plaatsen.

ftp verbinding 2

 

Na het invullen van deze gegevens dient u op OK te klikken om de instellingen op te slaan.

Hoe maak ik de FTP verbinding?

Nadat u de instellingen van uw FTP verbinding heeft aangemaakt kiest u voor Bestand > Sitebeheer. Hier selecteert u de website waarmee u wilt verbinden en klikt u op Verbinden.

Hoe kan ik bestanden up- en downloaden?

U ziet nu aan de linkerkant de bestanden zoals ze op de lokale computer staan en aan de rechterkant de bestanden zoals ze binnen het webhostingpakket staan. Door dubbel te klikken op een bestand kunt u deze bestanden up- of downloaden. Een kopie van het gekozen bestand komt dan in het andere gedeelte te staan.