Mail Scanner

Het merendeel van alle mail die op dit moment wereldwijd verzonden wordt is spam. Om te zorgen dat de maildiensten voor legitieme mail beschikbaar blijven maken wij gebruik van blacklists om mail vanaf servers die veel spam versturen te blokkeren. Het kan hierdoor gebeuren dat iemand u probeert te mailen die gebruik maakt van een mailserver die ook regelmatig wordt gebruikt om spam te versturen.

De verzender van de mail zal hierdoor een bounce bericht krijgen waarin staat vermeld waarom de mail niet afgeleverd kan worden. Hierin zal onder andere de volgende informatie staan:

host mail.werkonline.nu [83.219.92.20]: 550 5.7.1 Message rejected

Verder zal deze mail informatie bevatten over de reden van weigering. In deze informatie staat het IP adres of de naam van de server die gebruikt is om de mail te verzenden. Ook staat er informatie over  de blacklist waarop deze mailserver is gevonden.

In het geval van het weigeren van mail naar aanleiding van een blacklist vermelding kan de verzender contact opnemen met de partij waarvan de verzendende mailserver is. Meestal is dit de mailserver van de leverancier van de internetverbinding. Deze partij zal dan de oorsprong van de spam moeten achterhalen, de spam tegenhouden en de mailserver afmelden bij de desbetreffende blacklist.

Als u wilt nagaan of een bepaald IP adres is geblacklist of u meer informatie wilt verkrijgen over de reden of informatie over het laten verwijderen van het IP van de blacklist dan kunt u dat zien op o.a.:

http://mxtoolbox.com/blacklists.aspx