Verificatie owner e-mailadres bij domeinregistratie en -verhuizing

Als u een domeinnaam registreert en gebruikt, bent u verplicht om altijd de juiste data in de WHOIS te hebben staan. Meer informatie hierover vindt op de website van de ICANN. Bij een verhuizing of een overdracht moet de informatie aangepast worden zodat deze weer kloppend is. Er wordt actief gecontroleerd of het e-mailadres van de domeinnaam eigenaar correct is en ook werkt.

Dit gebeurt via een aparte validatieprocedure van de ICANN. Deze validatieprocedure wordt gestart per e-mail. In deze e-mail vindt u een link naar de validatiepagina. Alleen het oproepen van deze pagina, door bijvoorbeeld het aanklikken van de link, is al voldoende om uw gegevens te bevestigen.

Als u echter niet binnen 20 dagen klikt op de link, dan zal de domeinnaam worden uitgeschakeld, totdat de validatie succesvol is gedaan.

Let op, deze validatie vindt plaats bij:

  • de wijziging van uw contactgegevens;
  • de verhuizing van uw domeinnaam;
  • de registratie van nieuwe domeinnaam (indien u nog geen generieke domeinnaam had.)

1.    Waarom moet mijn adres worden bevestigd?

Internationale regelgeving vereist dat de eigenaar van een domeinnaam altijd bereikt moet kunnen worden. Door het e-mailadres te valideren, wordt hierbij extra (verplichte) zekerheid gegeven.

2.    Wat gebeurt er als ik niet op de link klik?

Dan kunnen wij de geldigheid niet valideren. Gevolg is dat het adres niet (langer) gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld een domeinregistratie. Het is zelfs zo dat uw domein stopgezet kan worden door de ICANN en zelfs kan worden vrijgegeven.

3.    Ik heb niets aangevraagd! Wat nu?

Het kan zijn dat een Reseller van Internedservices  de aanvraag namens uw organisatie heeft ingediend. Het kan ook zijn dat uw adres nog als contact vermeld staat en dat deze is overgenomen bij bijvoorbeeld een verhuizing.

Wanneer u het niet vertrouwt, informeert u dan bij de helpdesk van Internedservices via support@internedservices.nl

4.    Ik krijg een fout bij het valideren. Wat nu?

Mocht er zich een fout voordoen en uw mailadres kan hierdoor niet worden gevalideerd, neem dan contact op met onze servicedesk via support@internedservices.nl voor verdere ondersteuning.

De e-mails worden verzonden namens Internedservices en zijn legitiem. Deze e-mail ziet er als volgt uit:


From: Internedservices
Sent:
To:
Subject: VERIFICATION REQUIRED – Please verify your domain name(s) as soon as possible

Greetings,

Please read this important e-mail carefully.

Recently you registered, transferred or modified the contact information for one or more of your domain name(s). As of January 1, 2014, ICANN requires all accredited registrars to verify your new contact information. You can read about ICANN’s new policy at: http://www.icann.org/en/resources/registrars/raa/approved-with-specs-27jun13-en.htm#whois-accuracy.

– Hier staat een lijst met domeinnamen die het betreft

In order to ensure your domain name remain active, you must now click the following link and follow the instructions provided:

https://approve.domainadmin.com/registrant/?verification_id=

Failure to follow the above link and complete this process will eventually lead to the suspension of your domain name(s).

If you have any questions, please contact us.

Sincerely,

Internedservices