Wat heb ik nodig voor het maken van een FTP verbinding?

Voor het maken van een FTP verbinding heeft u een webhostingpakket nodig, waarvoor u een hostnaam, gebruikersnaam en wachtwoord heeft ontvangen.

De hostnaam (FTP server) is gelijk aan de domeinnaam van uw website.

LET OP! Als uw domeinnaam in verhuizing is of als uw website wordt omgezet van Windows naar Unix of vice versa kan het zijn dat de juiste hostnaam niet gelijk is aan het domein van de website. In dat geval kunt u het IP adres van de website gebruiken of de tijdelijke domeinnaam die u heeft ontvangen.

De gebruikersnaam kunt u terugvinden in het opleveringsbericht van uw hostingpakket, of via uw mijn.is.nl pagina, bij Producten > Domeinen & Webhosting > [uw domeinnaam][/uw] > FTP.

Het wachtwoord kunt u terugvinden in het opleveringsbericht van uw hostingpakket. Via uw mijn.is.nl pagina, bij Producten > Domeinen & Webhosting > [uw domeinnaam][/uw] > FTP kunt u een nieuw wachtwoord instellen door op het potlood-en-papier icoon te klikken achter de gebruikersnaam. Let erop dat u een sterk wachtwoord gebruikt, met een maximum van 10 karakters.

Om met deze gegevens een verbinding te maken heeft u een FTP client nodig. Deze kunt u onder andere downloaden via https://filezilla-project.org/ door te kiezen voor Dowload Filezilla Client.