Wat vul ik in bij Hostname?

De hostnaam verwijst bij Internedservices naar het gedeelte aan het begin van uw domeinnaam. Ieder apparaat dat verbonden is met het internet moet zich kunnen identificeren. Hiervoor wordt vaak een naam gebruikt die onthouden kan worden, de hostname. Als u bijvoorbeeld uitleg.ishelpdesk.nu wilt aanpassen, dan is de opgegeven hostnaam uitleg, zoals hieronder:

hostname invullen

Veel voorkomende hostnamen zijn:

Hostnaam Uitleg
www Dit is voor het www record die voor het doorverwijzen van de website wordt gebruikt. www.ishelpdesk.nu wordt doorverwezen met het www record.
@ Het @-symbool geeft aan dat het gaat om het record zonder voorvoegsel en wordt vaak gebruikt om de website ook te tonen als er geen www voor wordt gezet. Bijvoorbeeld:
ishelpdesk.nu
* Het *-symbool is de zogenaamde ‘wildcard’. Hiermee worden alle doorverwijzingen ingesteld waar wel een voorvoegsel wordt gebruikt, maar welke verder niet gedefinieerd staan in uw DNS records. Bijvoorbeeld:
voorbeeld1.ishelpdesk.nu
bezoekers.ishelpdesk.nu
andersubdomein.ishelpdesk.nu
Let op: een domeinverwijzing met als hostnaam * en @ kunnen nooit het recordtype CNAME krijgen. Dit kan het ontvangen van mail ernstig verstoren!
Hoe kan ik een domeinnaam registreren?