Wat vul ik in bij Recordtype?

Er zijn verschillende type records. Afhankelijk van het doel kan een type worden gekozen.

dns recordtype invullen

De meest gebruikte types zijn:

Type
A Een A record is voor het verwijzen naar een IP adres. Uw website bevind zich bijvoorbeeld op IP adres 82.201.35.40. Om uw domein naar dat adres door te verwijzen maakt u dan www, @ en * records aan van het type A, om naar dat IP adres te verwijzen.

—-

MX MX staat voor Mail Exchange en deze verwijzen naar de mailserver waar de mail ontvangen dient te worden. Let op: MX records mogen niet verwijzen naar een IP adres, maar alleen naar een andere domeinnaam.

>Bijvoorbeeld:

U wilt uw mail afleveren op uw mailserver met IP adres 83.219.92.20. Er is geen domeinnaam bekend met dit adres, maar MX records mogen niet verwijzen naar een IP adres. U maakt dan een record aan om naartoe door te verwijzen:

mx records 1

Vervolgens maakt u een MX record aan dat verwijst naar uw A record:
mx records 2
De mail zal nu op de desbetreffende mailserver worden afgeleverd.

CNAME Een CNAME record verwijst naar een andere domeinnaam om daarvandaan het IP adres op te vragen. U heeft bijvoorbeeld ook een webmailprogramma op de mailserver van het vorige voorbeeld. U kunt dan het webmail.ishelpdesk.nu via een CNAME laten verwijzen naar mail.ishelpdesk.nu.

Let op: een domeinverwijzing met als hostnaam *  en @ kunnen nooit het recordtype CNAME krijgen. Dit kan het ontvangen van mail ernstig verstoren!
—-

TXT Een TXT record kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Eén van de belangrijke toepassingen is voor het definiëren van het Sender Policy Framework. Hiermee wordt aangegeven welke mailservers gemachtigd zijn om namens de domeinnaam mail te versturen. Sommige ontvangers maken gebruik van een controle op dit record om zo spam te verminderen.
LET OP: De mogelijkheid om een TXT record aan te maken is vooralsnog via een workaround.U kunt een A record aanmaken met de hostname en waarde van het TXT record.Nadat het A record is aangemaakt, kunt u deze wijzigen en dient u te kiezen voor een TXT record.