Content Delivery Network

 • Wat is Content Delivery Network?

  Het is bedrijfskritisch om uw website op topsnelheid te houden. Goede performance zorgt voor tevreden klanten en terugkerende opdrachten. Met een Content Delivery Network (CDN) optimaliseren we het laden zonder afbreuk aan de functionaliteit van de website.

  We verhogen de snelheid van uw website door enerzijds de inhoud ervan zo dicht mogelijk bij de bezoeker te brengen en anderzijds ervoor te zorgen dat elke pagina zo snel en efficiënt mogelijk gerenderd wordt, onafhankelijk van het apparaat of de locatie van de bezoeker.

  We combineren de beste technieken zoals dynamische content caching en media optimalisatie, om zo de prestaties van uw website aanzienlijk te verbeteren.

 • Ga direct naar:

 • De mogelijkheden van een Content Delivery Network

  • CDN en Load Balancer
  • Content Caching
  • Static Content Caching
  • Dynamic Content Caching
  • Client Side Caching
  • Volledige Controle
 • “Er hoeft maar een keer iets mis te gaan en je bent je reputatie kwijt. Security is een soort verzekering en kost dus geld, maar het is wel extreem belangrijk.”

  Author's imagePeter van NoordMedeoprichter & Directeur van De Nieuwe Zaak
  Lees de hele case van De Nieuwe Zaak
 • Waarom KPN Internedservices?

  Bij Internedservices valt uw data altijd onder de Nederlandse wet, omdat wij een 100% Nederlands bedrijf zijn. Het Content Delivery Network is bij Internedservices af te nemen voor een vast bedrag per maand en zorgt ervoor dat de laadtijd van uw website wordt verminderd, zodat u altijd zo snel mogelijk bereikbaar bent voor uw klanten.

  CDN & Web Optimizer verminderen de laadtijd van uw pagina’s; een snelle website betekent tevreden gebruikers en dat zorgt weer voor betere conversie.

  Vertel mij meer over Content Delivery Network
 • Hoe werkt een CDN

  Het Content Delivery Network (CDN) is een wereldwijd netwerk van snelle servers die het ‘front-end’ van uw website vormen. De inhoud (content) van uw website is opgeslagen en geoptimaliseerd op de CDN servers en opgevraagde pagina’s worden teruggegeven aan de bezoeker vanuit het dichtst bij de bezoeker zijnde datacenter. Uw database met gevoelige gegevens blijft echter in Nederland, zodat deze onder de Nederlandse wet blijven. Alleen de content van uw website of webapplicatie wordt op de CDN servers geplaatst.

  Het CDN van Internedservices is gebouwd om een veelheid van scenario’s te ondersteunen, van een enkele server met één IP tot meerdere servers en meerdere IP’s, met als doel een hoge beschikbaarheid en fail-over support.

 • Public Cloud

 • Volledige Controle

  U hebt volledige controle over het caching-beleid en kunt het direct beheren vanuit uw account. De volgende caching modi zijn beschikbaar:

  • Geen: Er zal geen gebruik gemaakt worden van de caching-mogelijkheden.
  • Standaard: We zullen gebruik maken van standaard caching-technieken. Alleen bestanden waarvan uw webserver aangeeft dat die statisch zijn, worden in statische cache opgeslagen.
  • Geavanceerd: Hierbij wordt gebruik gemaakt van gepatenteerde algoritmes voor het optimaliseren en verbeteren van de standaard caching-technieken, zodat meer inhoud in de cache op de CDN servers kan worden opgeslagen, met alle voordelen van dien.

  Bij webtoepassingen is te verwachten dat geavanceerde caching leidt tot superieure prestaties. In het regelpaneel kunt op elk moment zien hoe caching uw website performance verbetert.

Verschillende soorten Content Caching

Content Caching

Het kostte in het verleden veel tijd om uw caching-beleid te configureren. Nu, met dynamische caching-algoritmen, doet de techniek het werk voor u. Inhoud die gecached kan worden, wordt automatisch gedetecteerd door het analyseren van daadwerkelijke verkeerspatronen en website-inhoud. Hiermee zorgen we ervoor dat uw webpagina’s zo snel mogelijk laden terwijl altijd de laatste inhoud aan de bezoekers gepresenteerd wordt.

Static Content Caching

Dit betreft het cachen van uw statische content, zoals HTML-bestanden, afbeeldingen of Javascript. Dit zodat ze direct aan de bezoeker kunnen worden geserveerd, vanuit de verschillende datacenters.

Dynamic Content Caching

Ook is het mogelijk dynamisch gegenereerde inhoud te identificeren; in werkelijkheid verandert dat niet vaak. Hierdoor kan het ook worden gecached. Dit wordt bepaald door het analyseren van echte verkeerstrends en de website inhoud. Daarnaast wordt er gekeken naar patronen om te bepalen welke data vanuit de cache gehaald kan worden en welke toch bij de core server vandaan moet komen.

Client Caching

Het Content Delivery Network optimaliseert ook met behulp van ‘bezoeker browser caching’, door ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk content in de cache van de browser en/of het mobiele apparaat wordt opgenomen. Dit verzekert de best mogelijke gebruikerservaring.

 • Met het Content Delivery Network van Internedservices hoeft u niet meer om te kijken naar de snelheid van uw website, u heeft altijd de snelst mogelijke website.

 • Security

Lees de laatste blog berichten over security

 • Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie?

  Neem direct contact op met een van onze experts.

  Bent u enthousiast geworden over deze case en benieuwd hoe we dit voor uw organisatie kunnen realiseren? Bel ons dan op 088-4803000 of vul onderstaand formulier in, dan nemen we contact met u op.