ownCloud, het betrouwbare alternatief voor Dropbox

Gebruik van de public cloud is niet zonder gevaren. Miljoenen gebruikers delen inmiddels dagelijks bestanden via een private cloud.

 • Bestanden delen in een public cloud

  De toegankelijkheid van diensten als OneDrive, iCloud of Dropbox is wellicht het grootste voordeel bij het delen van bestanden. Moeiteloos kan alles met iedereen gedeeld worden. Vaak is er ook een integratie met andere diensten mogelijk, wat een efficiënte workflow bevordert.

  Veel van deze diensten worden gratis aangeboden, of kunnen in bepaalde vorm kosteloos worden gebruikt. Op welke manier deze organisaties dan toch geld aan u verdienen laat zich gemakkelijk raden. Een ander groot voordeel van een publieke opslagdienst is de schaalbaarheid; u hoeft er eigenlijk nooit rekening mee te houden dat een server aan zijn limiet ziet. Alles wordt voor u geregeld, als het meezit ook de techniek, beveiliging en de back-ups.

 • Public Cloud

 • Public Cloud gevaren

 • Gevaren bij een public cloud

  Er kleven enkele nadelen aan bestandsdeling en -opslag in publieke opslagdiensten. Zo is het niet altijd helder welke diensten uw medewerkers gebruiken. Ook heeft u geen zicht op de bestanden die gedeeld worden en welke rechten er aan deze bestanden meegegeven worden. Eén verkeerd vinkje kan ervoor zorgen dat een complete map door iedereen bekeken en gedownload kan worden. Dat vereist veel discipline van uw collega’s.

  Heeft u enig idee waar de data die u deelt via zo’n dienst, opgeslagen wordt? Buiten de Nederlandse landsgrenzen is onze wetgeving logischerwijs niet meer van toepassing. Wie heeft er nu toegang tot de bestanden? En welke instanties mogen meekijken met wat u doet? U weet het niet, omdat u het niet kunt zien en de aanbieders er geen openheid over geven. Is de data eigenlijk wel voldoende beveiligd? En hoe controleert u dat?

 • Belangrijke eisen van IT

  Niet alle clouddiensten voldoen aan de eisen die aan IT gesteld worden. Wat zijn dan die eisen? Uit het nationaal cloud onderzoek 2015 blijkt dat veiligheid de hoogste prioriteit heeft. Daarnaast moet het platform altijd en overal beschikbaar zijn. De cloud moet uiteraard ook aan een minimum aantal functionaliteiten voldoen. Je hebt niet veel aan een veilige dienst die niet kan wat u wilt dat het kan.

  Een kleine helft van de ondervraagden voor dit onderzoek gaf aan dat de cloud moet zorgen voor een afname van de IT-kosten. Tot slot geeft ruim een derde aan dat het de mogelijkheid tot maatwerk moet bieden. Als het niet die specifieke functie bevat die zo gewenst is binnen de organisatie, dan moet dus de mogelijkheid bestaan om dit te (laten) ontwikkelen en integreren in de applicatie.

 • Eisen van IT

 • ownCloud

 • Waarom een eigen private cloud

  Als u de gevaren van een public cloudoplossing begrijpt en onderkent, wordt het automatisch logischer om na te denken over een alternatief: een eigen private cloud.

  Bij een eigen private cloud worden de bestanden binnen uw organisatie opgeslagen op een lokale omgeving. Er zijn verschillende tools voor medewerkers beschikbaar en de IT-afdeling heeft de controle en beheersbaarheid over het platform. Er kan een SLA worden afgesproken voor back-ups, encryptie (het versleutelen van bestanden) en beschikbaarheid. De private cloud kan intern worden gehost of extern in een Nederlands datacenter, zodat deze onder de Nederlandse wetgeving valt.

ownCloud in 79 seconden uitgelegd

 • De voordelen van ownCloud, uw eigen private cloud

  Maak kennis met ownCloud. Ontstaan in Duitsland in 2011 om een beter, veiliger en beheersbaarder alternatief te bieden voor bestaande cloudopslagplatformen. Dagelijks maken inmiddels miljoenen mensen gebruik van ownCloud.

  Met ownCloud kunt u bestanden opslaan, delen en synchroniseren in de cloud, via een webinterface of app. Het is de grootste Open Source file sync en share dienst en een beheersbaar alternatief voor Dropbox, OneDrive, Google Drive, Wetransfer en andere fileshare- of opslagdiensten.

  De ownCloud dienst is een geweldige oplossing voor organisaties vanaf ca. 50 werkplekken. De private cloud wordt specifiek voor uw organisatie opgezet en ingericht zodat het kan voldoen aan de hoogste veiligheidsstandaarden.

 • De voordelen van ownCloud op een rij

  • Bestand versioning
  • Geavanceerd zoeken in bestanden
  • Drag ’n Drop in uw browser
  • Takenlijsten
  • .ODF bestanden direct in uw browser wijzigen
  • Delen van bestanden: tijdelijk of met een wachtwoord
  • Data laten staan waar deze staat
  • ownCloud als centrale oplossing met externe cloudkoppelingen, zoals SharePoint, VMware, FTP & andere public-clouddiensten
  • Uitbreidbaar en integratie met network drives, home directory mounts, JIVE integratie, Open API, externe storage, LDAP, two-factor authenticatie en meer.

 • Waarom KPN Internedservices & NetAffairs

  Clouddiensten onderhouden is complexe materie. Daarom wilt u een betrouwbare partner die u deze taak uit handen neemt, zodat u zich bezig kunt houden met uw expertise.

  Bij Internedservices geloven we dat goed georganiseerde IT het verschil maakt tussen succes en falen. Daarom nemen we onze klanten en partners actief mee naar het beste wat IT te bieden heeft, en bieden we hen premium IT & Cloud oplossingen op abonnementsbasis die geen investeringen vereisen.

  Om de beste private cloudoplossing te kunnen bieden werken we samen met Netaffairs. Netaffairs is een specialist op het gebied van cloudservices en al in 2014 door ownCloud erkend als eerste solution partner in Nederland. Onze gebundelde kennis zorgt ervoor dat wij uw vraagstuk met vertrouwen kunnen aanpakken en u de dienstverlening kunnen geven waar u op zit te wachten.

Lees onze laatste relevante blogartikelen

 • Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie?

  Neem direct contact op met een van onze experts.

  Bent u enthousiast geworden over deze case en benieuwd hoe we dit voor uw organisatie kunnen realiseren? Bel ons dan op 088-4803000 of vul onderstaand formulier in, dan nemen we contact met u op.