Ammeraal Beltech

Ammeraal Beltech levert wereldwijd transport- en procesbanden. Het bedrijf is ontstaan uit een lange aaneenschakeling van acquisities. Dat is terug te zien in de IT. Terwijl de nieuwe fabrieken van Ammeraal Beltech wonderen zijn van technisch vernuft, keek het bedrijf aan tegen een aanzienlijke investeringsachterstand in IT. Elk van de ruim dertig bedrijven heeft een eigen systemen voor ERP, CRM, etc. Vaak lag daar een verouderde infrastructuur onder, die meestal in eigen beheer wordt uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van een medewerker.

De Business Case

 • Het doel van Ammeraal Beltech is om de hele groep veel meer synchroon en gecoördineerd verder te ontwikkelen. Daarvoor heeft Ammeraal Beltech eenvormige IT nodig. Ze wil echter niet investeren in een eigen serverpark en alle infrastructuur die daarbij hoort. Een belangrijk argument is ook dat goede security buitengewoon kostbaar is om zelf te regelen. Daarom heeft Ammeraal Beltech besloten om hun IT uit te besteden. De gang naar de cloud geeft meer garanties op gebied van veiligheid en beschikbaarheid, tegen veel geringere kosten. Michael Vogel, CEO Ammeraal Beltech; “Wij hebben voor KPN Internedservices gekozen om twee redenen. Ten eerste hebben zij laten zien dat

 • zij over de techniek en de expertise beschikken om ons van dienst te zijn. Maar minstens zo zwaar weegt dat wij graag een belangrijke klant willen zijn voor onze hostingpartij. Er zijn zeker nog grotere hosters te vinden, die bovendien internationaal opereren. Wij zouden daar echter een relatief kleine klant zijn. Dat betekent dat je achter in de rij staat, dat je het moet doen met de standaardoplossingen die zo’n partij toevallig aanbiedt. Onze wensen en eisen zijn echter dermate complex, dat wij liever een maatwerk­oplossing willen. Dat vergt een partij die intensief meedenkt. Door te kiezen voor Internedservices zijn wij daarvan verzekerd.”

 • “Onze wensen en eisen zijn dermate complex dat wij een maatwerkoplossing willen. Dat vergt een partij die intensief meedenkt. Door te kiezen voor Internedservices zijn wij daarvan verzekerd.”

  – Michael Vogel, CEO Ammeraal Beltech (r)

 • De Oplossing

  De business case was: hoe kan Ammeraal Beltech de bedrijfsinformatie wereldwijd en geconsolideerd aanleveren, met goede performance en stabiliteit? Die uitdaging is Internedservices aangegaan, met als beginpunt de solutions die Ammeraal Beltech biedt. De DeskHub solution van Internedservices bleek een uitstekende basis te vormen voor het concept. Daarop kan Ammeraal voortbouwen met de applicaties en oplossingen die ze wensen. In het Request for Proposal traject heeft Ammeraal kunnen zien dat Internedservices een solide basis heeft staan. Daarnaast hebben zij vrijelijk kunnen experimenteren met het demo-account van DeskHub. Dat was een goede zet: Ammeraal zag in dat Internedservices een professionele organisatie is die een gedegen platform heeft klaarstaan om het bedrijf op te laten landen. Ammeraal Beltech had toen al een uitgebreid voortraject achter de rug waarin Internedservices alle bedrijfsprocessen en alle systemen bij al hun bedrijven nauwkeurig in kaart gebracht had. Het resultaat is dat ze bij Ammeraal heel duidelijk op het netvlies hebben wat ze willen en wat ze nodig hebben. 

  Ammeraal is op dit moment live in Nederland met haar online werkplekken. De migratie is zeer succesvol en boven verwachting verlopen. Ammeraal maakt gebruik van het DeskHub platform van Internedservices in combinatie met het Internedservices Managed Hybrid Cloud. Deze combinatie maakt het mogelijk om de gewenste standaardisering van applicaties wereldwijd binnen Ammeraal aan te bieden. Daarnaast biedt het DeskHub platform Ammeraal de mogelijkheid om landen versneld toegang te geven tot applicaties zoals Navision of CRM, zonder dat direct de volledige Office suite wordt aangeboden. De gehele werkplekomgeving is door Ammeraal te beheren via mijn.is.nl. Hierbij heeft Ammeraal met 1 klik een volledig zicht op haar werkplekomgeving. Bovendien biedt Internedservices (in samenwerking met Nimsoft) Ammeraal de mogelijkheid om met uitgebreide monitoring tools de werkplekomgeving op alle niveaus te monitoren.

 • Het Resultaat

  De solutions van Internedservices vormen de basis, maar de oplossing is dusdanig complex dat ze voor beide bedrijven een nieuwe fase inluidt. Met de uitrol profiteert Ammeraal Beltech van een enorme strategische vooruitgang. Wereldwijd kunnen de verkopers beschikken over de meest actuele productinformatie. Bovendien kunnen zij realtime zien wat multinationale klanten waar ter wereld hebben aangevraagd of besteld.

  “Bovendien gaan onze auditinspanningen drastisch omlaag,” zegt Michael Vogel, CEO Ammeraal. “Doordat wij straks over een wereldwijd uniform systeem beschikken, kunnen wij al die stappen van dataconversie en consolidatie waarmee we nu te maken hebben, achterwege laten. Er hoeven niet langer allerlei lokale boekenonderzoeken te worden gedaan: onze accountants kunnen dan simpelweg een systeem-audit doen. Dat leidt tot aanzienlijke kostenbesparingen.”

  Lees de hele Ammeraal Beltech case
 • Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf?

  Bel direct met een van onze cloudspecialisten

  Bent u enthousiast geworden over deze case en benieuwd hoe we dit voor uw organisatie kunnen realiseren? Neem direct contact op met een van onze experts en bel 088‑4803000. U kunt ook onderstaand formulier invullen, dan nemen wij contact met u op.