De Nieuwe Zaak

 

De Nieuwe Zaak is ontstaan vanuit de vurige passie om toonaangevende e-commerce projecten te gaan doen. Sindsdien hebben ze zich volledig gespecialiseerd in webshop projecten en zijn ze dankzij hun no-nonsense en resultaatgerichte werkwijze uitgegroeid tot een toonaangevend e-commerce bureau in Nederland.

De Ontmoeting

 • De eerste formele werkdag van De Nieuwe Zaak was op 1 december 2005 en een maand later kwam KPN Internedservices al in beeld. Peter van Noord, directeur van De Nieuwe Zaak, vertelt: “Wij kenden Internedservices van onze eerdere werkgever Clockwork. Via Internedservices konden wij onze eerste klanten hosting aanbieden, wat niet ons vakgebied was. De cloud bestond al wel, maar we noemden het nog niet zo. We hadden gewoon een server nodig. Die staat hier overigens nog steeds, maar nu als een soort museumstuk.”

 • Murk Buis, Partner Client Business Manager Internedservices, bevestigt dit: “Het begon met één server, maar al snel kwam er een tweede bij voor meer stabiliteit en om grotere klanten te kunnen serveren. Dat werd uitgebouwd naar een platform met een stuk of zes servers. Later kwamen er grote klanten bij die meer van dit platform eisten waarvoor andere SLA’s werden afgesproken. De Nieuwe Zaak wil zich bezighouden met waar zij goed in zijn. Wij zijn verantwoordelijk voor de hosting en de stabiliteit. We hebben elkaar nodig en dat werkt op deze manier perfect.”

 • “We hebben dezelfde missie, dat geeft een speciale band”

  – Peter van Noord, directeur De Nieuwe Zaak

 • Samen de klant ontzorgen

  Tjarko Kwee, Sales Director bij Internedservices: “Wij merken dat de eisen en wensen van de klant steeds uitgebreider worden en dat de klant meer zekerheid wil op verschillende vlakken. Daarom bieden we onze dienstverlening steeds vaker gezamenlijk aan.”

  Van Noord: “We hebben dit bewust niet onder één noemer gebracht maar zijn heel transparant. We bieden de klant de keuze voor hosting en adviseren ze Internedservices. In de praktijk wordt ons advies vaak opgevolgd. We hebben ook grote klanten die zelf de hosting regelen of een eigen datacenter hebben, maar de meeste klanten hebben dat niet of hebben zelfs geen eigen ICT-afdeling. Die willen ontzorgd worden en helderheid krijgen in de zin van: ‘Wat betaal ik waarvoor aan wie, en bij wie kan ik waarvoor terecht?’. Wij stellen dan samen met de klant en met Internedservices een driepartijen-overeenkomst op.”

 • Toekomst in de cloud

  De ontwikkelingen in de cloud gaan snel. Van Noord: “Aan de ene kant hebben we klanten die helemaal niets met ICT te maken willen hebben; zij zien het als een gegeven, als water uit de kraan. Aan de andere kant zijn er klanten die naar een hosting-omgeving vragen die ‘Patriot Act Proof’ is. Dat wil zeggen dat data op Europese grond moeten staan en dat het bedrijf dat de servers beheert minder dan 50% of liefst helemaal niet in Amerikaanse handen is. Die vraag hebben wij al gekregen en Internedservices kan daaraan voldoen. Verder zien we dat onze e-commerce klanten steeds vaker over de grens kijken en bijvoorbeeld ook elders in de Benelux of in Duitsland willen opereren. De VOC-mentaliteit verloochent zich ook in de e-commerce niet.”

  Kwee tenslotte: “Wat ons betreft kan de wereld van e-commerce niet snel genoeg groeien, zodat we samen met De Nieuwe Zaak steeds meer klanten kunnen helpen succesvol te zijn in de e-commerce business. Dat bestendigt onze samenwerking en helpt ons beiden om nog succesvoller te worden.”


 • Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie?

  Neem direct contact op met een van onze experts.

  Bent u enthousiast geworden over deze case en benieuwd hoe we dit voor uw organisatie kunnen realiseren? Bel ons dan op 088-4803000 of vul onderstaand formulier in, dan nemen we contact met u op.