Doove Care Groep

Doove Care Groep is een specialist op het gebied van logistiek rondom hulpmiddelen. Zij leveren al bijna 50 jaar zorghulpmiddelen aan ziekenhuizen, verpleeghuizen, zorgverzekeraars en thuiszorgorganisaties. Het bedrijf dat ooit als rolstoelbedrijf begon, is inmiddels uitgegroeid tot een organisatie met 120 medewerkers, verdeeld over binnen- en buitendienst.

De Business Case

 • De medewerkers van Doove Care Groep dienen overal en vanaf elk device toegang te hebben tot hun vertrouwde werkplek, met alle bestanden en applicaties. Derhalve ging Doove op zoek naar een oplossing waarbij werkplekken vanuit de cloud werden aangeboden en zij operationeel zouden worden ontzorgd.

 • Directeur Jan Doove: “Wij zijn goed in onze core business: logistiek rondom hulpmiddelen. Alles daaromheen huren we in. Voor een bedrijf met groeiambitie is outsourcing de slimste oplossing”. Doove is zelf auteur van een boek over ‘slimmer werken 2.0’. Omdat IT geen core business is voor Doove Care Groep zochten zij daar een partner voor.

 • “Onze medewerkers kunnen nu waar dan ook werken. Het scherm ziet er na het opstarten altijd hetzelfde uit.”

  – Jan Doove, directeur van Doove Care Groep

 • De Oplossing

  De keuze is uiteindelijk gevallen op KPN Internedservices, op grond van het plan van aanpak en de DeskHub-propositie (hybride opzet). Als er bij Doove Care Groep een medewerker bijkomt of vertrekt kan dat gewoon in de portal van Internedservices aan- of uitgezet worden.

  Jan Doove: “Ik vind het een groot voordeel dat we dit gewoon zelf kunnen regelen.” Marco Greven, Client Business Manager voor Doove Care Groep namens Internedservices: “In DeskHub zit niet alleen de Hosted Desktop maar ook de verbinding. Wij realiseren wat je op je scherm kunt krijgen en dát het op het scherm komt.” Systeembeheerder Anton Zantman: “Ik zocht een oplossing waarbij de werkplekken vanuit de cloud werden aangeboden en ik operationeel ontzorgd zou worden. Het plan van aanpak en de DeskHub-propositie (hybride opzet) van Internedservices gaven de doorslag. We zijn begonnen met het afnemen van Hosted Exchange en zijn vervolgens overgestapt naar de DeskHub-oplossing.”

 • Het Resultaat

  Jan Doove: “Dankzij ‘de cloud‘ hoef je geen kelder vol machines meer te hebben. Wij zijn gefaseerd in de cloud gestapt, ook om onze systeembeheerder de gelegenheid te geven alles probleemloos te begeleiden.”

  “Je moet groeien om je te kunnen specialiseren”, vervolgt Jan Doove. “Ik ben dan ook erg benieuwd naar de keuzes die Doove Care Groep binnenkort op IT-gebied gaat maken”, zegt Greven. “Het biedt het bedrijf de kans om door te groeien en wij groeien als leverancier graag mee.”

  Zantman: “Dat is mede afhankelijk van de keuze of we diensten gaan afnemen als SaaS (Software as a Service) of installeren op een eigen server. Zo’n server komt in ieder geval in het netwerk bij Internedservices. Want één ding is zeker: die apparaten komen niet meer bij ons in de kelder te staan.”

 • Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie?

  Neem direct contact op met een van onze experts.

  Bent u enthousiast geworden over deze case en benieuwd hoe we dit voor uw organisatie kunnen realiseren? Bel ons dan op 088-4803000 of vul onderstaand formulier in, dan nemen we contact met u op.