HotelSpecials

Hotel Booker B.V. is één van de snelst groeiende online boeking sites en bekend van o.a. Hotelspecials.nl. Het bedrijf is in 2002 opgericht en heeft inmiddels 150 medewerkers. Via hun verschillende websites (Benelux, Duitsland, Scandinavië en Hotelaanbiedingen.nl) hebben ze een uniek aanbod van meer dan 5.000 hotels in Noord- en West Europa.

De Business Case

 • Hotelspecials.nl had problemen met de capaciteit en het correct back-uppen van haar databases. Om deze problemen op te lossen en de onderliggende techniek te verbeteren hebben zij KPN Internedservices benaderd voor een Request for Proposal. In het uiteindelijke selectieproces waren er een aantal eigenschappen zwaarwegend voor Hotel Booker aangezien zij een aantal bedrijfskritische applicaties in-

 • eens buiten de deur onder zouden gaan brengen. Hotel Booker gaf aan een ‘collega op afstand’ te zoeken, die goed meedenkt, de problematiek begrijpt en bij wie geen verkoopvermoeidheid optreedt. In een serie oriënterende gesprekken met Internedservices ontstond de juiste klik en wederzijds vertrouwen.

 • “Door haar dienst- en klantgerichtheid is Internedservices de ideale sparringpartner om mee naar de toekomst te kijken”

  – Dennis Van Allemeersch, CEO HotelSpecials

 • De Oplossing

  Internedservices levert HotelSpecials.nl een hybride acceptatie- en productie-omgeving. Hierbij draait de database op fysieke hardware en de HotelSpecials.nl site- en applicatie op het HyperGrid™ platform van Internedservices. De set-up is verdeeld over twee datacenters, waardoor de load verdeeld kan worden en er een zeer hoge beschikbaarheid gegarandeerd kan worden. Internedservices host de sites van alle landen waarin HotelSpecials.nl en Bungalowspecials.nl actief zijn.

 • Het Resultaat

  De nieuwe oplossing leidde direct tot performancewinst. Twee weken na de migratie had Hotelspecials.nl al een enorme verbetering op de nieuwe omgeving ten opzichte van de oude. Dit was ook direct terug te zien in de bezoekersaantallen. Er konden meer boekingen worden geregistreerd, en dat resulteerde in meer omzet. In tegenstelling tot de oude omgeving heeft Hotelspecials nu genoeg capaciteit voor het verwerken van pieken. En als er meer capaciteit nodig is, bijvoorbeeld bij de inzet van marketingcampagnes, dan kan er eenvoudig worden opgeschaald. Zowel virtueel als fysiek. Hotelspecials.nl kan nu groeien zonder zich zorgen te hoeven maken over de infrastructuur waarop het draait.

 • Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf?

  Daan Hoeksema

  Bel Daan Hoeksema – cloud specialist

  Bent u enthousiast geworden over deze case en benieuwd hoe we dit voor uw organisatie kunnen realiseren? Mail Daan of bel hem op 06 – 12 442 341. U kunt ook onderstaand formulier invullen, dan neemt hij contact met u op.