Kamer van Koophandel

 

De Kamer van Koophandel (KvK) is een publieke dienstverlener die haar data, kennis en adviesdiensten zoveel mogelijk online, plaats- en tijdonafhankelijk beschikbaar stelt. Hiermee stellen ze ondernemers in staat om succesvol hun bedrijf te starten, hun diensten en producten te innoveren en hun groeiambities waar te maken in binnen- en buitenland.

De Business Case

 

 • Het hosten en beheren van high traffic webkanalen (met ca. 18 miljoen pageviews per maand) is geen corebusiness voor de KvK. De KvK zocht daarom een professionele dienstverlener voor de ondersteuning bij haar webhosting- en beheeractiviteiten.

 • De webkanalen van de KvK moeten zeer hoge bezoekersaantallen aan kunnen qua performance en uptime. Dat vereist een zéér robuust platform, dat ook piekmomenten kan opvangen.

 • “Was spannend, en mooi dat het gelukt is! Top en bedankt.”

  – Leo de Waard, Interim Operations Manager Kamer van Koophandel

 • De Oplossing

   

  Uit de analyse van KPN Internedservices en de wensen van de KvK bleek dat het nieuwe platform een zeer hoge beschikbaarheid moest hebben. Op basis hiervan zijn de redundantie, veiligheid, uitwijkmogelijkheid en Disaster Recovery door Internedservices naar wens ingevuld. Hiermee zijn de performance van het platform en uitbreidings-mogelijkheden optimaal ingericht. Internedservices ondersteunt haar service aan de KvK met een maatwerk SLA en DAP.

 • Het Resultaat

   

  De oplossing en service van Internedservices zorgen ervoor dat het platform een zeer goede performance heeft. In piektijden kan snel bijgeschakeld worden waardoor exceptionele pieken ook kunnen worden opgevangen. De huidige piekbelasting bedraagt 4.500 page views per minuut, met 30 miljoen page views per week. Gemiddeld worden 1.000 gelijktijdige gebruikers gemeten.

  De KvK-klanten hebben niets van deze migratie gemerkt (er zijn dan ook geen klachten binnengekomen tijdens deze migratie) en de KvK was zeer tevreden over het eindresultaat en de samenwerking.

 • Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf?

  Bel direct een van onze Public sector specialisten

  Bent u enthousiast geworden over deze case en benieuwd hoe we dit voor uw organisatie kunnen realiseren? Neem direct contact op met een van onze experts en bel 088-4803000. U kunt ook onderstaand formulier invullen, dan nemen wij contact met u op.