SD Worx

SD Worx biedt complete dienstverlening op het gebied van salarisadministratie, arbeidsrechtelijke & fiscale ondersteuning, HR-processen en HR software. Gebundeld in een geïntegreerd pakket of in afzonderlijke onderdelen. In Nederland én ook daarbuiten. Met haar unieke totaalpakket van software en dienstverlening, levert ze een belangrijke bijdrage aan een professioneel Payroll & HR-beleid van haarklanten.

De Business Case

 • Na de overname van Cobra Personeelssystemen in 2006, een onderneming met veel ervaring op het gebied van personeelssystemen en automatisering, is er snel marktaandeel gewonnen in diverse marktsegmenten. De combinatie van de mogelijkheden van de Cobra-producten, de kennis van de medewerkers en de ervaring van SD Worx op

 • het gebied van ontwikkeling en beheer blijkt een zeer goede synergie te bieden voor relaties. SD Worx bracht deze diensten onder in SD Worx Personele Systemen. Toen al was Cobra bij een beperkt aantal klanten in gebruik als Software-as-a-Service. ‘HRM voor iedereen, altijd en overal’ – dat is de visie die SD Worx uitdraagt.

 • “We weten wat we aan elkaar hebben. Internedservices werkt door tot het werkt”

  – Eelke Colbers, Directeur Cusomer Solutions SD Worx (r)

 • De Oplossing

  Een cruciale pijler onder het succes van deze Software-as-a-Service is het KPN Internedservices Managed Hybrid Cloud. SD Worx en Internedservices sloten een meerjarige overeenkomst waarbij het vernieuwde Cobra bij Internedservices gehost wordt. Internedservices zorgt voor alle techniek en beheer. Alleen het technisch applicatiebeheer gebeurt door CTB zelf. Eelke Colbers, Operationeel Directeur: “Ik zie Internedservices als een echt verlengstuk van onze organisatie. Zo’n relatie ga je alleen aan met een betrouwbare partner, waarvan je zeker kunt zijn dat je erop aan kunt”.

  Vanwege de aard van de diensten die SD Worx biedt, vormt veiligheid een zeer belangrijk aspect. “Veiligheid van de applicatie en data is van levensbelang voor SD Worx, “ zegt Colbers. “Prospects stellen ons daar ook vragen over. Daarop hebben wij ons antwoord klaar: onze hostingprovider, Internedservices dus, heeft ISO-certificeringen voor kwaliteitsmanagement, information security en IT Service Management”. Ook het feit dat de applicatie en data zijn ondergebracht in Nederlandse datacenters is hierbij een sterk argument. Dat is voor klanten en prospects erg belangrijk. SD Worx werkt zelf ook aan ISO-certificering. “De meeste randvoorwaarden daarvoor komen van Internedservices. We kunnen ook terugvallen op de mensen van Internedservices om ons te helpen. We pakken de certificering dus gezamenlijk op”. Deze aanpak scheelt SD Worx veel tijd.

 • Het Resultaat

  Dankzij servervirtualisatie en cloud computing kan SD Worx het aantal fysieke servers terugdringen, wat besparingen oplevert op het gebied van hardware en licenties.

  Belangrijkste voordelen voor gebruikers van het nieuwe platform zijn stabiliteit, performance en schaalbaarheid. Die zijn ook nodig, want de afgelopen zes jaar is het aantal gebruikers van Cobra meer dan vertwintigvoudigd. Circa de helft van de klanten van SD Worx gebruikt de software echter nog niet als Software-as-a-Service (SaaS). Er is dus nog veel meer groei te realiseren.

  De oplossingen van SD Worx voorzien in de HR-behoefte van medewerker, manager en HR-professional en zijn middels het cloudplatform voor een ieder overal toegankelijk. Klanten hoeven zich niet bezig te houden met het beheren van de applicatie zelf. Dat is bij HRM en salarisverwerking een arbeidsintensieve zaak: iedere wijziging op het gebied van veranderende wet- en regelgeving of in cao’s heeft immers onmiddellijk consequenties voor het systeem. Middels de cloud ontzorgt SD Worx haar klanten en kan gegarandeerd worden dat de klant altijd beschikt over de juiste versie en is voorzien van de laatste wet- en regelgeving.

  Lees de hele SD Worx case
 • Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf?

  Bel direct met een van onze cloudspecialisten

  Bent u enthousiast geworden over deze case en benieuwd hoe we dit voor uw organisatie kunnen realiseren? Neem direct contact op met een van onze experts en bel 088‑4803000. U kunt ook onderstaand formulier invullen, dan nemen wij contact met u op.