Snakeware

In 1995 werd internetbureau Snakeware in Sneek opgericht. Wat begon als een klein automatiseringsbedrijf is in de loop der jaren uitgegroeid tot een toonaangevende speler in digitale media. Een specialist op het gebied van inventive creative webdevelopment / digital identity met vestigingen in Sneek, Amsterdam, Riga en New York.

Van klantrelatie naar partnership

 • Snakeware bedient een fors aantal grote klanten, zoals fietsfabrikant Batavus, supermarktketens Poiesz en Dirk, Bas en Digros, ziekenhuizen, scholen, reisorganisaties en overheden. Snakeware wilde niet zoals veel andere bureaus haar eigen hosting doen en ging daarom in 2000 op zoek naar een geschikte hostingpartner. Dat was KPN Internedservices. Ate van der Meer, Directeur Marketing en Sales: “We bleken qua karakter goed bij elkaar te passen: niet de mooiste marketing was ons doel, maar de mooiste oplossingen”. Snakeware ontwikkelt concepten

 • om haar klanten sterker te laten groeien en om beter uiting te geven aan wie ze graag willen zijn. Daar komt tegenwoordig altijd internet bij kijken. Snakeware adviseert het internetdeel onder te brengen bij Internedservices. Dat doen ze al vijftien jaar. De projecten worden langzamerhand steeds groter. Snakeware en Internedservices weten steeds beter wat de klant wil en wat ze voor de klant kunnen betekenen. Steeds grotere opdrachtgevers weten Snakeware – en daarmee ook Internedservices – te vinden, waardoor ze samen de business kunnen ontwikkelen.

 • “Ik wil er niet over hoeven nadenken of het aan de hostingkant wel goed geregeld is.”

  – Ate van der Meer, Directeur Marketing en Sales Snakeware

 • Altijd op zoek naar het beste

  Bij Snakeware werken ze graag jarenlang samen: met hun leveranciers, maar ook met hun klanten. Pas na jaren is te zien wat het rendement is van wat er samen is neergezet. Hoe langer en hoe meer een klant bij Snakeware onderbrengt, hoe beter dat voor Snakeware is, en hoe beter voor Internedservices. Ook de klant profiteert ervan: Snakeware is immers zo goed als het laatste project dat ze gebouwd hebben. Het succes van de klant is het succes van Snakeware en dus het succes van Internedservices. Daar haalt Snakeware de klant van morgen mee binnen.

  Sander Hollebrand, Senior Projectmanager en Programmamanager: “Internedservices is uitgegroeid tot een volwaardige sparringpartner voor ons. Onze techneuten praten direct met de techneuten van Internedservices. Samen zoeken we naar oplossingen voor de klanten van Snakeware. Inmiddels is Internedservices veel meer dan gewoon een leverancier. Wij herkennen dezelfde gedrevenheid. Hun techneuten zijn altijd op zoek naar het beste”.

 • Eenvoudig opschalen als dat nodig is

  Hollebrand: “Wat wij waarderen is dat we met jullie de grenzen kunnen opzoeken van wat er kan. Ons CMS Enterprise kan draaien op de simpelste en goedkoopste shared hostingpakketten die jullie aanbieden, maar het werkt net zo goed op meerdere servers. Dat betekent dat onze klanten eenvoudig kunnen beginnen en probleemloos kunnen doorgroeien als de grenzen van het eenvoudige shared hostingpakket bereikt zijn. Ze hoeven niet te migreren naar een andere aanbieder. En het betekent ook dat ze kunnen opschalen als het nodig is”.

  “Die schaalbaarheid is voor onze klanten heel belangrijk”, aldus Van der Meer.

  Ook belangrijk is de Internedservices propositie van klimaatneutrale hosting. Van der Meer: “Maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt steeds meer de norm; bedrijven proberen hun CO₂–uitstoot laag te houden. Hosting verbruikt natuurlijk veel energie. De klimaatneutrale hosting van Internedservices is dan een zeer aantrekkelijke propositie, met name voor supermarkten en andere retailers, voor wie dat echt een vereiste is”.

 • Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie?

  Neem direct contact op met een van onze experts.

  Bent u enthousiast geworden over deze case en benieuwd hoe we dit voor uw organisatie kunnen realiseren? Bel ons dan op 088-4803000 of vul onderstaand formulier in, dan nemen we contact met u op.