Vacanceselect

Vacanceselect wordt in 1984 opgericht door Loek van de Loo wanneer hij, als mede-eigenaar van een kleine camping aan het Italiaanse Gardameer, start met het verhuren van vakantie accommodaties. Naast het runnen van de camping begint hij een boekingskantoor dat snel groeit en zich over heel Italië uitbreidt. Dertig jaar later heeft Vacanceselect meer dan 15.000 accommodaties op ruim 1.100 topcampings en vakantieparken in 15 Europese landen. Eind jaren ’90 zette Van de Loo de stap naar online sales.

Mark Berkhout, Manager ICT bij Vacanceselect: “Het was de begintijd van internet. Met een handvol links naar je website kwam je eenvoudig hoog in de zoekresultaten terecht. Al snel kwam 80 procent van de omzet binnen via internet. De server stond echter gewoon in de kantine. Als daar iemand tegenaan stootte, lag de site eruit”. Maar inmiddels was de ICT bedrijfskritisch geworden. In 2005 besloot Vacanceselect de hosting dan ook uit te besteden aan Internedservices.

De Business Case

 • Omdat internet voor Vacanceselect al jaren onmisbaar is voor de business, sprak zij de wens uit voor een always on-platform met hoge beschikbaarheid en tegen betaling naar gebruik. Mark Berkhout, Manager ICT; “In leisure komen de pieken op de dag in de avond, in de week op zondag en in het jaar in januari en tijdens het lastminute-seizoen. Onze omgeving moet klaarstaan om die pieken aan te kunnen. Maar als het rustig is, wil ik niet hoeven betalen voor performance die ik niet nodig heb”. Een ander punt van aandacht is de internationale strategie van Vacanceselect.

 • “Wij boeken niet alleen campings door heel Europa, wij zijn ook aan de verkoopkant actief in 9 Europese landen. De content voor al die landen wordt vanuit Amsterdam geserveerd. Nu is de kwaliteit van het netwerk in Nederland hoog. Op het Franse, Spaanse, of Italiaanse platteland is die echter beduidend minder. In e-commerce geldt: als de klant langer dan 2 seconden moet wachten tot een pagina geladen is, ben je hem vrijwel zeker kwijt. Daarom onderzoeken wij mogelijkheden om die laadtijden te verkorten”.

 • “Internedservices gaat niet over één nacht ijs: alles wordt door en door getest”

  – Mark Berkhout, Manager ICT Vacanceselect

 • De Oplossing

  Vacanceselect koos voor Managed Hybrid Cloud van Internedservices, mede vanwege het feit dat Internedservices recentelijk grote investeringen in het netwerk heeft gedaan om klanten een always-on platform te kunnen bieden over twee geografisch gescheiden locaties. Daarmee zet Internedservices een platform neer dat klaar is voor de toekomst.

  Berkhout: “Natuurlijk hebben we ook wel gekeken naar de grote public cloudpartijen zoals Amazon en Microsoft. Het grote nadeel is echter dat je er daar helemaal alleen voor staat. Je moet je eigen regie voeren. Daar hebben wij niet altijd tijd voor. Daarom zijn wij blij met Internedservices. Zij bieden dezelfde techniek en schaalbaarheid, maar dan met een extra kwaliteitsslag”.

  Dat is precies waar Internedservices het verschil maakt. Enerzijds biedt zij de capaciteit en schaalbaarheid om organisaties als Vacanceselect een goed en stabiel platform te kunnen bieden, waarvoor de klant kan betalen naar gebruik. Tegelijkertijd wil Internedservices daar bovenop een stuk dienstverlening zetten waarmee dat platform dienstbaar gemaakt wordt aan de strategie van haar klanten.

 • Het Resultaat

  De IT-omgeving van Vacanceselect staat nu klaar om de pieken van de leisure markt aan te kunnen. En als het rustig is, hoeft Vacanceselect niet te betalen voor performance die ze niet gebruikt. Berkhout: “Het huidige platform heeft zich bewezen”.

 • Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf?

  Bel direct met een van onze cloudspecialisten

  Bent u enthousiast geworden over deze case en benieuwd hoe we dit voor uw organisatie kunnen realiseren? Neem direct contact op met een van onze experts en bel 088‑4803000. U kunt ook onderstaand formulier invullen, dan nemen wij contact met u op.