Van den Tweel Groep

Van Den Tweel Groep is met ruim 1.100 medewerkers een van de grotere familiebedrijven van Midden-Nederland. Het bedrijf startte ruim 100 jaar geleden als handel in levensmiddelen in Nijkerk. Inmiddels is deze uitgegroeid tot een bedrijvengroep die bestaat uit een retailgroep met 10 supermarkten, 5 slijterijen en 2 groothandels. Daarnaast omvat deze een horecagroep met 2 hotel, een event- en vergaderlocatie en een beursgebouw, een vastgoedonderneming en een investeringsmaatschappij.

De Business Case

 • In 2008 fuseerde de Van den Tweel Horeca Groep met de Regardz Hospitality Group, een keten van vergaderzalen. Men hoopte dat het samenbrengen van de hotels en congrescentra van Regardz een voordeel zou opleveren bij de exploitatie. Maar de markt zakte helaas steeds verder in, en de twee bedrijven hadden verschillende identiteiten die niet goed bij elkaar bleken te passen. Daarom besloten de twee aandeelhouders om per 1 juli 2012 uit elkaar te gaan. Marc van Wijngaarden, IT Manager van Van den Tweel Groep: “Ik was destijds werkzaam als Hoofd ICT bij de Regardz Hospitality Group en had daar

 • een gecentraliseerde Citrix-omgeving opgebouwd. Vervolgens moest ik die weer afbreken”. Vier locaties moest hij ‘ontvlechten’. “Bij de ontvlechting had ik het beeld van Apple voor ogen, waarbij de gebruiker centraal staat. Uitgangspunt voor mij was dat de gebruiker de vrijheid en ruimte zou krijgen om te doen wat hij wilde, ook als hij niet over specifieke kennis beschikt. IT is daarbij middel, geen doel.” Van Wijngaarden benaderde hiervoor destijds verschillende partijen. KPN Internedservices zette hem op het spoor van de cloud.

 • De Oplossing

  De Van den Tweel Groep koos voor DeskHub en Managed Hybrid Cloud van Internedservices. De ontvlechting moest in drie maanden tijd tot stand worden gebracht en omvatte vier projecten: de werkplekomgeving, het pms-systeem (hotel property management-systeem), het hrm-systeem en het financiële pakket. Het betekende de overstap van een Citrixomgeving waarbij Van den Tweel alles in eigen beheer had, naar een cloud-omgeving met een Virtual Desktop Infrastructuur (VDI).

  Alle data van de werknemers die decentraal waren opgeslagen, zoals mailboxen, data en foto’s, moesten uiteraard ook worden overgezet naar de cloud. “Het plan was om dat in zeven dagen te doen. Iets wat niet eenvoudig is omdat we een 24×7-bedrijf zijn. Maar het is gelukt! We moesten ‘s nachts wel doorwerken om een totaal van 2 TB aan data te uploaden”, vertelt Van Wijngaarden.

 • Het Resultaat

  Iedere werkplek op de hotel- en evenementenlocaties werkt inmiddels in de cloud via Managed Hybrid Cloud. Dat zijn ruim 125 gebruikers op 5 verschillende locaties.

  Alle projecten zijn gerealiseerd in circa drie maanden tijd, en dat is zeer snel. Van Wijngaarden: ”Ik had ook voor een andere oplossing kunnen kiezen, maar dan was ik nu nog bezig geweest. En als je gaat kijken naar het kostenplaatje, dan pakt het ook positief uit. Internedservices begrijpt onze business, is betrokken en ontzorgt. De Hosted Desktop-oplossing biedt ons continuïteit, flexibiliteit en schaalbaarheid. Samen zijn we klaar voor de toekomst.”

  Lees de hele Van den Tweel Groep case
 • Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf?

  Bel direct met een van onze cloudspecialisten

  Bent u enthousiast geworden over deze case en benieuwd hoe we dit voor uw organisatie kunnen realiseren? Neem direct contact op met een van onze experts en bel 088‑4803000. U kunt ook onderstaand formulier invullen, dan nemen wij contact met u op.